Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/72806/e-sportui-iskilo-rimta-gresme-epic-games-ir-valve-atsaukia-savo-didziuosius-turnyrus/spausdinti/

E. sportui iškilo rimta grėsmė: „Epic Games“ ir „Valve“ atšaukia savo didžiuosius turnyrus

Publikuota: 2020-05-06 15:45
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Dar praeitą savaitę „Riot Games“ atšaukė vieną iš didžiausių esporto turnyrų „Mid Season Invitational“. Kompanijos pavyzdžiu pasekė ir „Valve“, kuri pranešė, kad abejoja 2020 metų „International“ turnyro organizavimo galimybėmis. Šių metų „Dota 2“ čempionatas turėjo vykti Švedijoje, rugpjūčio mėnesį, tačiau organizatoriai nukelia datą neterminuotai. Nors renginys nėra visiškai atšaukiamas, bet greičiausiai jis bus nukeltas į 2021 metus.

E. sportui iškilo rimta grėsmė: „Epic Games“ ir „Valve“ atšaukia savo didžiuosius turnyrus

„Valve“ atstovai teigia, kad buvo ieškoma įvairių galimybių, bet greičiausiai turnyras turėtų įvykti sekančiais metais. Atsižvelgiant į kelionių apribojimus bei galimybes tokį turnyrą organizuoti nuotoliniu būdu, „Dota 2“ pasaulio čempionato datas pateikti yra sudėtinga, teigia kompanijos atstovai. Kaip ir kiekvienais metais turnyro prizinis fondas bus renkamas per „Battle Pass“, tačiau paprastai išleidžiama gegužės pradžioje ši funkcija gali būti nukeliama į mėnesio pabaigą. Pirmasis „International“ įvyko 2011 metais ir per 10 turnyro gyvavimo metų yra didžiulė tikimybė, kad jis neįvyks. Pernai vykęs turnyras turėjo rekordinį daugiau nei 34 mln. JAV dolerių prizinį fondą, o nugalėtojai „Red Bull OG“ gavo solidžią daugiau nei 15 mln. JAV dolerių sumą.

Kita plačiai žinoma žaidimų kūrimo įmonė „Epic Games“, taip pat pranešė apie didžiausio savo turnyro „Fortnite World Cup“ miglotą ateitį. Oficialiame pareiškime kompanija teigia, kad šiais metais turnyras nevyks dėl COVID-19 grėsmės. „Epic“ savo „Twitter“ paskyroje nurodė, kad visi „Fortnite“ turnyrai bus organizuojami nuotoliniu būdu ir organizuoti turnyrą tarp vieno nuo kito nutolusių regionų šiuo metu galimybės nėra.2019 metų pasaulio čempionatas buvo pripažintas kaip vienas iš geriausių tų metų e. sporto renginių su šiek tiek daugiau nei 15 mln. USD priziniu fondu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!