Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/72729/senus-automobilius-galite-iskeisti-i-kompensacijas-naujam-transportui-suzinokite-kiek-gausite/spausdinti/

Senus automobilius galite iškeisti į kompensacijas naujam transportui: sužinokite, kiek gausite

Publikuota: 2020-04-28 13:36
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Monika Kasnikovskytė
Aut. teisės: ©tv3.lt
Inf. šaltinis: tv3.lt

Kitą savaitę startuoja paskata gyventojams įsigyti mažiau taršias transporto priemones. Gyventojai savo senus automobilius galės iškeisti į kompensacijas elektromobiliams arba alternatyvioms netaršioms transporto priemonėms – dviračiams, paspirtukams, viešojo transporto bilietams ir kt. – pirkti.

„Artimiausiu metu startuos priemonė, kuri leis, pristačius seną automobilį, įsigyti metinį viešojo transporto bilietą arba pirkti mopedą, motociklą, elektrinį ar paprastą dviratį, elektrinį paspirtuką“, – žurnalistams Vyriausybėje antradienį kalbėjo aplinkos ministras Kęstutis Mažeika.

Senus automobilius galite iškeisti į kompensacijas naujam transportui: sužinokite, kiek gausite
Asociatyvi nuotr. Pixabay.com

Metiniams viešojo transporto bilietams gyventojai galės gauti 260–300 eurų, elektriniam mopedui ar motociklui – iki 1 tūkst. eurų, elektriniam dviračiui – iki 700 eurų, dviračiui arba elektriniam paspirtukui – iki 400 eurų kompensaciją. Iš viso šiai priemonei Aplinkos ministerija numatė 5 mln. eurų ir sulaukė jau 644 paraiškų.

„Pareiškėjui, pateikus įrodančius dokumentus, bus išmokėta ne didesnė nei 1 tūkst. eurų kompensacija. Gali pareiškėjas įsigyti kelis daiktus ir kitiems šeimos nariams. Priemonės įgyvendinimas prasidės gegužės mėnesio greičiausiai pirmąją savaitę“, – teigė K. Mažeika.

Taip pat gyventojai savo seną automobilį gali iškeisti į kompensaciją elektromobiliui įsigyti. Tam ministerija taip pat skiria 5 mln. eurų ir sulaukė jau 14 paraiškų.

Pagal aplinkos ministro patvirtintas taisykles, kompensacinės išmokos dydis vienam gyventojui už naudotą elektromobilį yra 2 tūkst. eurų. Perkant naują elektromobilį kompensacija siekia 4 tūkst. eurų.

Papildoma 1 tūkst. eurų kompensacija skiriama gyventojui, kuris sunaikino seną transporto priemonę. Norint gauti kompensaciją, reikalaujama, kad gyventojas elektromobilį (M1 klasės) įregistruotų savo vardu, o įsigijęs lizingu – taptų elektromobilio valdytoju.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!