Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/72635/huawei-vel-pagauta-sukciaujanti-veidrodiniu-fotoaparatu-uzfiksuota-nuotrauka-pateike-kaip-ismaniojo-telefono/spausdinti/

„Huawei“ vėl pagauta sukčiaujanti: veidrodiniu fotoaparatu užfiksuotą nuotrauką pateikė kaip išmaniojo telefono

Publikuota: 2020-04-22 10:06
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Tai jau nebėra pirmas kartas, kai „Huawei“ pagaunama už rankos, bandydama profesionaliais fotoaparatais darytas nuotraukas reklamose pateikti kaip fiksuotas išmaniuoju telefonu. Naujausias atvejis pasitaikė, kai kompanijos organizuotame „Huawei“ telefonų nuotraukų konkurse kai kurie dalyvaujantys kadrai buvo atskleisti kaip nufotografuoti DSLR fotoaparatu.

„Huawei“ vėl pagauta sukčiaujanti: veidrodiniu fotoaparatu užfiksuotą nuotrauką pateikė kaip išmaniojo telefono

„Weibo“ socialinio tinklo vartotojas Huapeng Zhao, 2018 metais su „iPhone 6“ užfiksuota nuotrauka laimėjęs antrą vietą „Apple“ organizuotose fotografijos apdovanojimuose, pamatęs „Huawei“ konkurso reklaminį vaizdo įrašą, jame atpažino praeityje matytas nuotraukas. Nusprendęs patikrinti faktus, Zhao nustatė, kad du kadrai buvo nufotografuoti naudojant beveik 3000 eurų vertės „Nikon D850“ veidrodinį fotoaparatą.

Abiejų nuotraukų autorius – Su Tie, fotografas, praeityje bendradarbiavęs su „Huawei“. Šis asmuo buvo įsivėlęs į panašią istoriją pernai, kai 2019 metų sausį kompanija pasidalino keliais Su Tie kadrais, kurie tariamai buvo įamžinti „Huawei Mate 20X“ kamera. Deja, vėliau paaiškėjo, kad jie taip buvo užfiksuoti „Nikon“ fotoaparatu.

„Huawei“ jau atsiprašė už naujausią incidentą, pažymėjusi, kad minėtos dvi nuotraukos buvo „vaizdo įrašo kūrėjo neapsižiūrėjimas“. Kompanija teisinasi, kad visos konkurso nuotraukos skatina vartotojus kelti savo pačių užfiksuotas nuotraukas į kompanijos internetinę galeriją ir taip jomis dalintis su pasauliu. Vaizdo įrašas taip pat buvo atnaujintas – jame nebeliko eilutės, sakančios, kad vaizdai įamžinti „Huawei“ telefonu. Nuo šiol toje vietoje puikuojasi užrašas, kad kadrai paimti iš „Huawei Next-Image“ bendruomenės. Plačiau tai pakomentuoti paprašytas Kinijos milžinės atstovas teigė, kad „Next-Image“ bendruomenėje vartotojai gali dalintis bet kokia įranga nufotografuotomis nuotraukomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!