Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/72591/accessibility-in-mobility-hakatonas-kviecia-kurti-inovacijas-individualiuju-poreikiu-turintiems-zmonems/spausdinti/

„Accessibility in Mobility“ hakatonas kviečia kurti inovacijas individualiųjų poreikių turintiems žmonėms

Publikuota: 2020-04-19 07:29
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Lietuvos geležinkeliai, AB

Balandžio 24-26 dienomis įvyks „Lietuvos geležinkelių“ grupės ir Transporto inovacijų centro organizuojamas 48 valandų „Accessibility in Mobility“ virtualus hakatonas. Jo tikslas – ieškoti ir rasti modernius, greitus ir inovatyvius sprendimus, kur be didelių infrastruktūros pakeitimų, daugiausiai pasitelkiant informacines technologijas modernizuoti su kelione susijusias veiklas.

Suformulavusių užduotis hakatono dalyviams „Lietuvos geležinkelių“ grupės korporatyvinės veiklos departamento direktorė Ilona Daugėlaitė ragina priimti iššūkius bei rasti inovatyvius ir efektyvius būdus, kaip gerinti keliones geležinkeliu individualiųjų poreikių turintiems žmonėms.

„Siekiant keliones geležinkeliu pritaikyti skirtingų poreikių turintiems žmonėms, tarp jų negalią turintiems, jaunoms šeimoms su mažamečiais vaikais, vyresnio amžiaus žmonėms ir kitiems, ieškome modernių, greitų ir inovatyvių sprendimų, galinčių paversti keliones geležinkeliu visiems prieinamomis. Tikimės, jog šio hakatono dalyvių sukurti prototipai virs realiais projektais, kurie padės individualių poreikių turintiems žmonėms keliauti laisviau ir patogiau, paprasčiau pasiekti reikiamą ir aktualią informaciją“, – teigia I. Daugėlaitė

„Virtualus hakatonas tai naujo formato renginys, kviečiantis neišeinant iš namų kurti inovatyvius sprendimus. Tikiu, kad šis, naujo formato, renginys yra puiki pradžia randant netikėtus ir inovatyvius sprendimus susisiekimo sektoriuje. Tuo pačiu metu bandysime įsivertinti kaip hakatonas galėtų tapti inovatyvių viešųjų pirkimų dalimi. Europos Komisija yra parengusi rekomendacijų, tačiau Lietuvoje pavyzdžių nėra, tad puiki proga atversti naują puslapį“, – teigia Julius Norkūnas, Transporto inovacijų centro vadovas.

Hakatono metu bus sprendžiamos 3 problemos – užtikrinti negalią turinčių žmonių transporto priemonių parkavimą, suteikti galimybę regos, klausos bei kalbos negalias turintiems be papildomos pagalbos saugiai judėti stotyje ir traukinyje bei rasti norimus objektus ir gauti keleiviams teikiamas paslaugas, sutrumpinti pranešimo laiką apie planuojamą kelionę traukiniu negalią turintiems keleiviams. Problemas pateiks „Lietuvos geležinkelių“ grupė ir SĮ „Susisiekimo paslaugos“.

Virtualaus hakatono metu dalyvius konsultuos patyrusių mentorių komanda, o komisiją sudarys savo srities profesionalai. Taip pat, prie hakatono įgyvendinimo prisideda partneriai: Lietuvos negalios organizacijų forumas, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga, Lietuvos kurčiųjų draugija, Susisiekimo ministerija, SĮ „Susisiekimo paslaugos“, „Govtech Lab“ (MITA iniciatyva), „Vilnius Tech Park“.

Planuojamas tęstinis bendradarbiavimas su hakatono laimėtojais, kurie pasiūlys geriausius greitus sprendimus. O geriausiai pasirodžiusiai komandai atiteks 1500 Eurų piniginis prizas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!