Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/72289/amd-pranese-kad-is-ju-buvo-pavogta-informacija-apie-grafikos-procesorius/spausdinti/

AMD pranešė, kad iš jų buvo pavogta informacija apie grafikos procesorius

Publikuota: 2020-03-28 15:46
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

AMD atskleidė, kad 2019 metų gruodį su jais susisiekė asmuo, kuris turėjo dokumentus apie sekančių grafikos procesorių kūrimą. Vėliau kai kurie dokumentai buvo paskelbti internete, bet vėliau buvo pašalinti.

AMD pranešė, kad iš jų buvo pavogta informacija apie grafikos procesorius

Nežinomas asmuo turi kur kas daugiau failų, kurie iki šiol nebuvo paskelbti. Failus pavogęs asmuo žada visą informaciją apie AMD grafikos procesorių architektūras parduoti pasiūliusiam daugiausiai, jei niekas nesusidomės informacijas bus tiesiog išplatinta internete. Programišius informaciją vertina 100 mln. JAV dolerių. AMD jau kreipėsi į teisėsaugą ir glaudžiai bendradarbiauja bylos tyrime. AMD sako, kad nutekėjusi informacija neturės jokios įtakos būsimų grafikos procesorių saugumui.

„Torrent Freak“ dar 2019 metų lapkritį kalbėjo su dokumentus iš AMD pavogusia programiše. Ji tikino, kad failai buvo pasisavinti iš neapsaugoto kompiuterio/serverio pasinaudojant pažeidžiamumais. Keisčiausia buvo tai, kad AMD failai buvo neapsaugoti ir neužšifruoti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!