Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/72271/apple-paneige-populiaru-mita-apie-savo-gaminiu-prieziura/spausdinti/

„Apple“ paneigė populiarų mitą apie savo gaminių priežiūrą

Publikuota: 2020-03-26 17:18
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Apple“ neseniai atnaujino savo saugaus įrenginių valymo gaires. Pagrindinė naujiena – paneigta ankstesnė kompanijos rekomendacija nenaudoti tam tikrų dezinfekcinių priemonių.

Pasak kompanijos, valyti vientisiems „Apple“ produktų paviršiams, tokiems kaip ekranai ir klaviatūros, visiškai saugu ir nekenksminga naudoti 70 % koncentracijos izopropilo alkoholio ir „Clorox“ valiklius. Tiesa, rekomendacija vengti drėgmės patekimo į angas ir nenardinti įrenginių į valymo skystį niekur nedingo.

„Apple“ paneigė populiarų mitą apie savo gaminių priežiūrą

Taip pat dar kartą buvo pakartotas prašymas naudoti minkštą, švarią šluostę, vengti pernelyg dažno valymo ir atjungti prietaisą nuo elektros lizdo prieš atliekant dezinfekcijos procedūrą. Šiek tiek anksčiau kaip vienintelį būdą saugiai valyti savo gaminius pateikė drėgną šluostę ir griežtai pasisakė prieš tradicinių valymo priemonių naudojimą.

Toks bendrovės požiūrio pasikeitimas ganėtinai netikėtas, kadangi dauguma ekspertų įspėja apie neigiamą dezinfektantų poveikį oleofobinei ekrano dangai, kuri saugo mūsų telefonus nuo pirštų antspaudų ir kitų nešvarumų.

Vis dėlto svarbu pastebėti, jog tokios šiuo metu populiarios namų gamybos dezinfekcinės priemonės kaip balikliai ar automobilių poliravimui skirta pasta vis dar yra už rekomendacijų ribų.

Kita vertus, naujų valymo gairių pristatymas nėra tokia jau didelė staigmena. Pasaulyje siaučiant koronavirusui, visuomenei patariama kur kas atidžiau rūpintis savo ir aplinkos higiena. Pasaulio sveikatos organizacija įspėja, jog infekcijų plitimui sustabdyti būtinas ne tik dažnas rankų plovimas, bet ir dažnai liečiamų paviršių dezinfekcija. Taigi, „iPhone“ ir kitų „Apple“ gaminių savininkai nuo šiol galės lengviau atsikvėpti – vienu nedideliu rūpesčiu jiems bus mažiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!