Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/72230/facebook-ir-instagram-pasieke-laikini-pokyciai-prisideda-prie-interneto-srautu-mazinimo/spausdinti/

„Facebook“ ir „Instagram“ pasiekė laikini pokyčiai, prisideda prie interneto srautų mažinimo

Publikuota: 2020-03-24 13:51
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Europiečius į namus uždaręs koronavirusas (COVID-19) pradėjo kelti nemenką galvos skausmą ir interneto tiekėjams. Mūsų regione fiksuojamas gerokai išaugęs interneto duomenų srautas, o tai lemia ir didesnes tinklo apkrovas. Praėjusią savaitę į tai jau sureagavo „Netflix“ ir „YouTube“, kurie sumažino standartinę transliavimo kokybę, o dabar prie to prisijungė ir „Facebook“.

Sekmadienį „Facebook“ atstovai išplatino pranešimą, kuriuo paskelbė, jog laikinai ketina sumažinti numatytąją vaizdo transliavimo kokybę visose savo platformose, o analogiškos priemonės bus pritaikytos ir „Instagram“ socialiniame tinkle. Žinoma, kompanijos atstovai patikino, kad siekiama ne tik prisidėti prie sklandaus interneto veikimo, tačiau tuo pačiu užtikrinti, jog žmonės galės naudotis visomis „Facebook“ programėlėmis ir paslaugomis.

„Facebook“ ir „Instagram“ pasiekė laikini pokyčiai, prisideda prie interneto srautų mažinimo

Populiarios platformos vadovai veiksmų imtis nusprendė po to kai socialiniame tinkle „Twitter“ pasireiškė eurokomisaras Thierry Bretonas. Pastarasis išplato pranešimą, kuriame prašoma naudoti mažiau interneto duomenų kol regione siautėja pandemija. Pagrindinis to tikslas yra užtikrinti sklandų interneto veikimą šiais sunkiais mėnesiais.

Verta paminėti ir tai, jog „Netflix“ atlikti paskaičiavimai rodo, kad analogiški pakeitimai sumažins srautą visuose Europos tinkluose maždaug 25 proc. Tikėtina, jog analogišką rezultatą turėtų duoti ir analogiškas „YouTube“ bei „Facebook“ sprendimas. Apie išaugusį interneto srautą jau kalba ir dauguma didžiųjų interneto tiekėjų, o kai kuriose šalyse dėl milžiniškų srautų buvo pastebėti ir veiklos sutrikimai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!