Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/72207/youtube-seka-konkurentu-pavyzdziu-zemesnes-kokybes-turinys-visoje-europoje/spausdinti/

„YouTube“ seka konkurentų pavyzdžiu: žemesnės kokybės turinys visoje Europoje

Publikuota: 2020-03-23 11:01
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Dar vakar rašėme, jog „Netflix“ mažina transliacijų kokybę Europoje, o dabar apie analogišką sprendimą praneša ir „YouTube“. Tokių sprendimų transliacijos platformos nusprendė imtis dėl stipriai išaugusių srautų, kuriuos nulėmė dėl COVID-19 koronaviruso namuose įstrigę milijonai žmonių.

„YouTube“ seka konkurentų pavyzdžiu: žemesnės kokybės turinys visoje Europoje

„YouTube“, kaip ir „Netflix“, tokių veiksmų ėmėsi po to kai socialiniame tinkle „Twitter“ pasireiškė eurokomisaras Thierry Bretonas. Pastarasis išplato pranešimą, kuriame prašoma naudoti mažiau interneto duomenų kol regione siautėja pandemija. Pagrindinis to tikslas yra užtikrinti sklandų interneto veikimą šiais sunkiais mėnesiais.

Neapibrėžtam laikotarpiui buvo nuspręsta pakeisti standartinę transliavimo kokybę „YouTube“ platformoje iki SD. „YouTube“ atstovai pažymi, jog bent jau kol kas buvo užfiksuoti vos keli kartai kai sistemos buvo itin apkrautos. Kaip bebūtų, siekdami sumažinti jų apkrovą – nuspręsta priimti tokį sprendimą, tačiau kiek ilgai tai tęsis, neatskleidžiama.

Verta paminėti ir tai, jog „Netflix“ atlikti paskaičiavimai rodo, kad analogiški pakeitimai sumažins srautą visuose Europos tinkluose maždaug 25 proc. Tikėtina, kad „YouTube“ sprendimas taip pat turėtų smarkiai prisidėti prie to, jog sumažinti interneto srautus Europoje. Apie išaugusį interneto srautą jau kalba ir dauguma didžiųjų interneto tiekėjų, o kai kuriose šalyse dėl milžiniškų srautų buvo pastebėti ir veiklos sutrikimai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!