Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/72099/kasmetine-apple-konferencija-wwdc-2020-keliasi-i-interneta/spausdinti/

Kasmetinė „Apple“ konferencija WWDC 2020 keliasi į internetą

Publikuota: 2020-03-17 11:47
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Sugalvoti blogesnę metų pradžią nei prasidėjo 2020 – tikriausiai neįmanoma. Šiemet jau tapo įprasta, jog visi renginiai yra tiesiog masiškai atšaukiami ir bent jau kol kas tam nematyti pabaigos. Technologijų kompanijos taip pat yra priverstos ieškoti alternatyvių būdų kaip pristatyti savo naujausius produktus, o vienas tokių – pristatymai internetu.

Kasmetinė „Apple“ konferencija WWDC 2020 keliasi į internetą

Internete jau kuris laikas buvo spekuliuojama, jog JAV milžinė „Apple“ gali visai atšaukti savo kasmetinę WWDC konferenciją, tačiau akivaizdu, kad to daryti niekas neplanuoja. Tiesa, dėl visame pasaulyje siautėjančio koronaviruso šiemet renginys bus transliuojamas internetu. Tai reiškia, kad vienintelė galimybė stebėti naujų „Apple“ produktų pristatymą bus galima tik per kompiuterio ekraną.

Ir nors tokio sprendimo negalima pavadinti netikėtu, įdomu yra tai, jog „Apple“ atstovai ne žodžiu neužsimena apie siautėjantį virusą. Kompanijos išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad dabartinė situacija reikalauja sukurti naują „WWDC 2020“ formatą. Ir viskas.

Kaip bebūtų, renginio programa panašu, jog neturėtų pasikeisti. Pranešama, kad viskas įvyks taip kaip ir planuoti. Žinoma, viskas vyks internetu, tačiau „Apple“ bent jau kol kas neatsisako minties laikytis pirminio plano ir nieko keisti neketina. Dar viena labai įdomi detalė, kompanijos vadovai nusprendė skirti 1 mln. JAV dolerių vietinėms organizacijoms, kurios praras savo pajamas dėl to, jog šis renginys bus surengtas internetu, o ne gyvai, kaip buvo įprasta iki šiol.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!