Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/71973/atpildo-metas-apple-tures-sumoketi-iki-500-mln-doleriu-uz-iphone-telefonu-letinima/spausdinti/

Atpildo metas: „Apple“ turės sumokėti iki 500 mln. dolerių už „iPhone“ telefonų lėtinimą

Publikuota: 2020-03-05 07:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Ar dar pamenate ne taip ir seniai nuskambėjusią „Apple“ ir išmaniųjų telefonų lėtinimo istoriją? Dabar tapo aišku, kad JAV korporacija privalės sumokėti po 25 JAV dolerius kiekvienam amerikiečiui, kuris turi senesnės kartos „iPhone“ telefoną.

Kol kas nėra aišku kiek senesnių „iPhone“ telefonų savininkų kreipsis į gamintoją, tačiau tikėtina, kad gamintojo išlaidos gali siekti 300 – 500 mln. JAV dolerių. Šią kompensaciją gali gauti visi „iPhone 6“, „6S“, „7“ ir „iPhone SE“ serijos telefonų turėtojai, kurie savo telefonus nusipirko iki 2017 metų gruodžio 21 dienos. Žinoma, ši kompensacija priklauso tik amerikiečiams.

Atpildo metas: „Apple“ turės sumokėti iki 500 mln. dolerių už „iPhone“ telefonų lėtinimą

Visa ši istorija prasidėjo dar 2017 metais, kuomet vartotojai ir technologijų ekspertai pradėjo garsiai šnekėti apie lėtėjantį „iPhone“ veikimą. Kiek vėliau, pats gamintojas pripažino, jog pateikdavo operacinės sistemos atnaujinimus, kurie sulėtindavo telefonų veikimą.

Daugelis jau seniai įtarė, kad „Apple“ sulėtina senesnių „iPhone“ telefonų veikimą, kai pristatomas naujas modelis. Įtarimams pasitvirtinus, kompanijos atstovai teigė, kad ličio jonų akumuliatoriai prietaisuose nebegalės patenkinti didžiausio srovės poreikio, nes ilgainiui sensta. Dėl to „iPhone“ gali netikėtai išsijungti ir taip pažeisti elektroninius komponentus.

Taigi bendrovė išleido „iPhone 6“, „iPhone 6s“ ir „iPhone SE“ programinės įrangos atnaujinimus, kurie „pakoregavo“ akumuliatoriaus veikimą. Tai patvirtino ir bandymai, kurių metu nustatyta, kad, pakeitus akumuliatorių, telefonas staiga vėl paspartėjo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!