Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/71876/savaitgalis-be-miego-it-entuziastai-ieskos-klimato-kaitos-sprendimu/spausdinti/

Savaitgalis be miego: IT entuziastai ieškos klimato kaitos sprendimų

Publikuota: 2020-02-27 10:46
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Europos Parlamentas

Šį savaitgalį Europos Parlamento biuras Lietuvoje ir Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje rengia hakatoną „Hack4Climate“. Pasitelkdami informacinių technologijų žinias ir kūrybiškumą, 75 įvairių sričių profesionalai, studentai ir moksleiviai dviem paroms susiburs ieškoti sprendimų, kaip mažinti klimato kaitos poveikį ir apsaugoti aplinką.

Hakatonas (angl. hack + marathon) – tai kelias dienas trunkantis renginys, kuriame į komandas susibūrę skirtingų sričių žmonės drauge kuria su informacinėmis technologijomis susijusius naudingus ir kasdienybėje pritaikomus produktus ar jų prototipus.

Hakatono atidarymas – vasario 28 d. (penktadienį) 17.20 val. Sveikinimo žodį tars Europos Parlamento pirmininko pavaduotoja Katarina Barley, Europos Parlamento biuro Lietuvoje vadovė Daiva Jakaitė ir Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius.

Hakatono uždarymas, kurio metu komandos pristatys sukurtus produktų prototipus, vyks kovo 1 d. (sekmadienį) 14 val.

Renginys vyks Vilniuje, „Europos namuose“, Gedimino pr. 16 (įėjimas iš Vilniaus g.).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!