Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/71782/swedbank-ispeja-savo-klientus-apie-naujus-sukcius/spausdinti/

„Swedbank“ įspėja savo klientus apie naujus sukčius

Publikuota: 2020-02-21 14:01
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©tv3.lt
Inf. šaltinis: tv3.lt

Vienas iš didžiausių komercinių bankų Lietuvoje praneša, kad besinaudodami jo vardu sukčiai bando išvilioti pinigus iš klientų.

Oficialioje „Facebook“ paskyroje bankas įspėja saugotis sukčių.

„Mus pasiekė žinia, kad kai kurie banko klientai gavo SMS žinutes su prašymu atnaujinti informaciją. SMS esanti nuoroda nukreipia į netikrą „Swedbank“ puslapį“, – teigiama banko įraše.

Bankas taip pat įspėja, kad jeigu gavote tokią ar panašią žinutę, jokiu būdu nesuvedinėkite prisijungimo duomenų.

„Swedbank“ vardu prisidengę sukčiai
„Swedbank“ vardu prisidengę sukčiai

Kas išduoda sukčius šiuo atveju: SMS siuntėjo pavadinimasl SMS naudojama sutrumpinta nuoroda bit.ly (bankas tokių nenaudoja); puslapio adresas kitoks nei banko svetainės (visada turi būti swedbank.lt)

„Būkite budrūs ir perspėkite artimuosius!“ – nurodo bankas.

Policija neseniai pranešė, kad kasmet stebimas sukčiavimo atvejų augimas: 2019 metais buvo užregistruota 135 nusikalstamos veikos, o šių metų vos per nepilnus du mėnesius jau užregistruota daugiau nei 20 ikiteisminių tyrimų.

Dar tik įsibėgėjantys metai jau buvo finansiškai labai skaudūs keletui asmenų. Žala, kurią patyrė asmenys nukentėję dėl sukčiavimų 2020 metais yra ženkliai didesnė: iki vasario 17 d. asmenys patyrė daugiau nei 100 000 eurų nuostolį (vienu kartu didžiausia išviliota suma – 50 000 eurų).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!