Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/71745/hamas-apsimesdamas-bendrauti-norinciomis-merginomis-pries-izraelio-karius-ivykde-kibernetine-ataka/spausdinti/

„Hamas“ apsimesdamas bendrauti norinčiomis merginomis, prieš Izraelio karius įvykdė kibernetinę ataką

Publikuota: 2020-02-19 10:37
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Izraelio ginkluotosios pajėgos pranešė, kad į kelių dešimčių jų karių išmaniuosius telefonus įsilaužė sukarinta palestiniečių organizacija „Hamas“, apsimesdama dėmesio ieškančiomis moterimis, praneša portalas BBC.

„Hamas“ apsimesdamas bendrauti norinčiomis merginomis, prieš Izraelio karius įvykdė kibernetinę ataką
Asociatyvi nuotr. Pixabay.com

Kariuomenės atstovas teigė, kad kariams buvo atsiųstos jaunų merginų nuotraukos, prie kurių buvo palikta specialios programėlės nuoroda. Ši programa vartotojams nežinant galėjo prisijungti prie visų telefono duomenų ir klausytis pokalbių. Tačiau pranešama, kad, kol buvo ši klasta išaiškinta, nebuvo įvykdyta jokio „reikšmingo duomenų nutekinimo“.

Gazos Ruožą valdanti palestiniečių fundamentalistų organizacija „Hamas“ Izraelį laiko savo aršiausiais priešais.

Kariuomenės atstovas papulkininkis Jonathanas Conricusas patvirtino, kad tai yra jau trečias „Hamas“ bandymas infiltruotis į karių telefonus per pastaruosius metus, tačiau šis kartas kol kas buvo įmantriausias iš visų.

„Mes matome, kad jie, aišku, mokosi ir kelia „žaidimo lygį“, – teigė J. Conricusas.

Jis papasakojo, kad įsilaužėliai apsimetė jaunomis merginomis, su klaidomis rašančiomis hebrajiškai, teigdamos, kad yra imigrantės ar turi regos ar klausos sutrikimų, kad tik atrodytų įtikinamai.

Galiausiai socialiniuose tinkluose priėmus į draugus, „jos“ atsiunčia nuorodas į programėlę, kuri leidžia dalytis nuotraukomis, nors iš tiesų tai tėra kenkėjiška programa, leidžianti pasiekti išmaniuosius telefonus ir kompiuterius.

Vos paspaudus nuorodą, programa įrašo virusą, kuris įsilaužėliui suteikia prieigą prie telefono duomenų, tarp kurių yra vietovė, nuotraukos ar kontaktų sąrašas. Programa taip pat leidžia manipuliuoti telefonu, leidžia naudoti padarytas nuotraukas ir vaizdo įrašus be savininko žinios.

Papulkininkis J. Conricusas teigė, kad Izraelio ginkluotosios pajėgos atskleidė kėslus prieš porą mėnesių, tačiau su priežiūra leido jiems toliau veikti, kol programėlė buvo uždaryta.

Izraelis ir „Hamas“ nuolat tarpusavyje kariauja ir abi pusės jau ilgą laiką renka viena apie kitą visą įmanomą informaciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!