Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/71654/didziules-tarptautines-parodos-dalyvius-sienauja-baime/spausdinti/

Didžiulės tarptautinės parodos dalyvius šienauja baimė

Publikuota: 2020-02-12 09:25
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Informacijos gausa apie koronavirusu užsikrėtusių ir nuo jo sukeliamų sutrikimų mirštančių žmonių skaičius pradėjo veikti ir didžiausių pasaulyje technologijų kompanijų sprendimus „eiti į viešumą“: paskelbta, kad Barselonoje vyksiančioje didžiausioje pasaulio mobiliųjų technologijų parodoje nedalyvaus „Amazon“, „Nvidia“, „Intel“, „Vivo“, „Sony“, „NTT Docomo“, „Ericsson“, LG ir ZTE, rašo „The Verge“.

„Visų mūsų darbuotojų bei partnerių saugumas ir gerovė yra pagrindinis įmonės prioritetas, todėl imamės atsargumo priemonių ir atšaukiame savo dalyvavimą šių metų „Mobile World Congress“ parodoje“, – viešai paskelbė „Intel“ atstovas spaudai. Panašias atsisakymo vykti į Barseloną priežastis nurodo ir Japonijos mobiliojo ryšio operatorius „NTT Docomo“.

Kinijos įmonė „Vivo“ ne tik atšaukia didelės personalo dalies kelionę į Barseloną, bet ir atideda naujojo konceptinio savo telefono „Apex 2020“ pristatymą. Įmonė nurodo, kad naujus pristatymo planus paviešins artimiausiu metu.

„Sony“ savo svetainėje taip pat nurodo, kad kelionė į Barseloną atšaukiama dėl viruso baimės. „Įdėmiai stebime naujojo koronaviruso protrūkio situacijos vystymąsi – šis protrūkis Pasaulio sveikatos organizacijos 2020 metų sausio 30 d. buvo pripažintas globaline kritine padėtimi. Kadangi svarbiausias įmonės prioritetas yra mūsų klientų, partnerių, žiniasklaidos ir darbuotojų saugumas, priėmėme sudėtingą sprendimą atšaukti savo dalyvavimą „MWC 2020“ parodoje Barselonoje ir naujų įrenginių pristatymą.“

Parodoje, kuri vyks Barselonoje vasario 24–27 dienomis, nedalyvaus ir „Amazon“, kurie leidiniui „TechnCrunch“ nurodė, kad „dėl naujojo koronaviruso protrūkio ir besitęsiančio susirūpinimo „Amazon“ traukiasi iš dalyvavimo ir savo produktų eksponavimo „Mobile World Congress 2020“ parodoje“.

„Amazon“ ir šiaip niekada neturėdavo milžiniškų stendų didžiuliuose MWC plotuose, tad jų pasiges tik verslo partneriai ir klientai. Tuo metu „Sony“ tradiciškai Ispanijoje pristatydavo pačius svarbiausius savo mobiliuosius įrenginius. Pavyzdžiui, būtent per MWC pernai pristatytas naujasis „Xperia 1“ flagmanas. „Sony“ teigia, kad šiemetiniai pristatymai apsiribos oficialiu įmonės kanalu „Youtube“ svetainėje.

„GSM Association“, organizuojanti Barselonos parodą, taip pat išplatino savo pranešimą, kuriame nupasakota, kokių apsaugos priemonių bus imtasi siekiant apsisaugoti nuo koronaviruso išplitimo Barselonoje. Šiemet dalyvauti renginyje nebus leista jokiems svečiams, atvykstantiems iš Kinijos Hubėjaus provincijos, kur infekcija išplitusi labiausiai. Be to, visi kiti svečiai iš Kinijos turės įrodyti, kad Kinijoje nebuvo pastarąsias 14 dienų. Kadangi MWC prasidės greičiau nei po dviejų savaičių, kai kurioms Kinijos įmonėms, kurios parodoje dalyvauti ketino, tai gali sukelti papildomų komplikacijų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!