Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/71644/huawei-del-patentu-pazeidimu-i-teisma-padave-jav-mobiliojo-rysio-operatoriu-verizon/spausdinti/

„Huawei“ dėl patentų pažeidimų į teismą padavė JAV mobiliojo ryšio operatorių „Verizon“

Publikuota: 2020-02-11 15:17
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Huawei“ vasario 6 d. kreipėsi į teismą dėl JAV mobiliojo ryšio operatoriaus „Verizon“ patentų pažeidimų. Kompanija siekia kompensacijos už neteisėtą technologijos, apsaugotos dvylika Jungtinėse Valstijose „Huawei“ registruotų patentų, naudojimą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Huawei“ dėl patentų pažeidimų į teismą padavė JAV mobiliojo ryšio operatorių „Verizon“

„Verizon“ produktai ir paslaugos gavo naudos iš patentuotos technologijos, kurią pavyko išvystyti daugelį metų trukusių „Huawei“ mokslinių tyrimų metu“, – teigia „Huawei“ vyriausiasis teisininkas dr. Song Liuping.

Prieš užpildydama ieškinio formą Teksase „Huawei“ ilgą laiką derėjosi su „Verizon“ ir pateikė detalų patentų sąrašą bei faktinius „Verizon“ pažeidimų įrodymus. Deja, abiem pusėms nepavyko susitarti dėl licencijavimo sąlygų.

„Daug investuojame į tyrimus, norėdami savo klientams suteikti geriausius įmanomus telekomunikacijų sprendimus. Šiomis inovacijomis dalinamės su kitais pramonės subjektais, taikydami licencines sutartis. Jau daugelį metų sėkmingai susitariame dėl licencijos sąlygų su daugeliu kompanijų. Deja, kai susitarimo pasiekti nepavyksta, neturime kito pasirinkimo kaip siekti žalos atlyginimo teisiniu keliu. Pramonėje tai yra įprasta praktika. „Huawei“ tiesiog prašo „Verizon“ gerbti „Huawei“ investicijas į tyrimus, atlyginant už patentų naudojimą arba nustojant juos naudoti savo produktuose ir paslaugose“, – kalbėjo dr. Song Liuping.

Inovacijos ir intelektinės nuosavybės apsauga yra kertinis „Huawei“ sėkmės elementas. 2018 metais įmonės išlaidos moksliniams tyrimams siekė 15 milijardų JAV dolerių – beveik 15 % kompanijos metinių pajamų. „Huawei“ taip pat užėmė penktą poziciją Europos Komisijos paskelbtoje ES pramonės įmonių investicijų į mokslinius tyrimus ir plėtrą suvestinėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!