Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/71638/google-ir-tinder-gali-gauti-dideles-baudas-itariama-kad-neteisetai-naudojo-vartotoju-asmeninius-duomenis/spausdinti/

„Google“ ir „Tinder“ gali gauti dideles baudas: įtariama, kad neteisėtai naudojo vartotojų asmeninius duomenis

Publikuota: 2020-02-11 10:28
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Paieškos sistemai „Google“ ir pažinčių programai internete „Tinder“ gresia iki 4 proc. metinio jų pelno dydžio baudos. Europos Sąjungos (ES) pareigūnai aiškinsis, ar „Google“ ir „Tinder“ nepažeidė reglamentų, naudodamos asmeninius duomenis, informuoja news.sky.com.

Apie tyrimą paskelbė Airijos duomenų apsaugos komisaro (DAK) biuras. Jis vadovaus tyrimams abiejose kompanijose, nes „Google“ ir tinklalapio „Tinder“ pagrindinė kompanija „Match Group“ pagrindinės būstinės yra Airijoje.

„Google“ ir „Tinder“ gali gauti dideles baudas: įtariama, kad neteisėtai naudojo vartotojų asmeninius duomenis
Asociatyvi nuotr. Pixabay.com

Abiem kompanijoms gresia 4 proc. jų metinio pelno dydžio baudos, jei paaiškės, kad jos pažeidė ES bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą (BDAR).

DAK teigimu, atliekant tyrimą „Google“, bus aiškinamasi, ar ji teisėtai apdoroja buvimo vietos duomenis ir ar skaidriai stebi žmones ir parduoda tą informaciją.

„Tinder“ tyrimo metu bus tikrinama, ar kompanija skaidriai naudoja duomenis apie savo vartotojus ir dalinasi jais su partnerėmis reklamos kompanijomis.

Už privatumą kovojantys aktyvistai išsakė nerimą dėl to, kad BDAR priskiria DAK atsakomybę dėl daugelio technologijų kompanijų vien todėl, kad kompanijų pagrindinės būstinės yra šalyje [Airijoje].

Nuo tada, kai įsigaliojo BDAR, buvo pradėta daug tyrimų technologijų kompanijose, įtariamose neteisėtu duomenų naudojimu, tačiau DAK dar nepriėmė sprendimo nė vienu atveju.

„Google“ atstovas spaudai teigė: „Žmonės turėtų suprasti ir kontroliuoti tai, kaip kompanijos, pvz., Google“, naudoja buvimo vietos duomenis, kad galėtų teikti jiems paslaugas. Mes visokeriopai bendradarbiausime su Duomenų apsaugos komisija tyrimo metu, taip pat toliau artimai bendradarbiausime su reguliuotojais ir vartotojų asociacijomis Europoje. Pernai padarėme nemažai produkto pokyčių, siekdami pagerinti naudotojų skaidrumo lygį ir buvimo vietos duomenų kontrolę.“

„Match Group“ atstovas spaudai teigė: „Mums svarbiausia – skaidrumas ir mūsų vartotojų asmeninių duomenų apsauga. Visokeriopai bendradarbiausime su Duomenų apsaugos komisija, toliau laikysimės BDAR ir kitų įstatymų.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!