Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/71608/lt-game-jam-2020-rezultatai-100-nauju-zaidimu-prototipu-ir-suremontuotas-vamzdis/spausdinti/

„LT Game Jam 2020“ rezultatai: 100 naujų žaidimų prototipų ir suremontuotas vamzdis

Publikuota: 2020-02-08 14:37
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Pirmą vasario savaitgalį, Lietuvą ir pasaulį sudrebino kasmetinis žaidimų kūrimo renginys „Global Game Jam“. Beveik 50 tūkst. žaidimų kūrėjų ir entuziastų iš 118 pasaulio valstybių kūrė ir kolegoms demonstravo naujų žaidimų prototipus, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Lietuva savo ruožtu ir vėl gali pasigirti regiono lyderės pozicijomis, nes žaidimų kūrimo maratone dalyvavo daugiau 400 žmonių, o po 48 valandų darbo dienos šviesą išvydo net 100 naujų žaidimų prototipų.

„LT Game Jam 2020“ / Pranešimo autorių nuotr.
„LT Game Jam 2020“ / Pranešimo autorių nuotr.

„Global Gam Jam“ organizacija džiaugiasi fantastišku renginiu ir augančiu susidomėjimu žaidimų kūrimu. Lietuva šiame maratone dalyvauja jau labai senai, tačiau kasmet prie iniciatyvos prisijungia vis daugiau šalių. Šiemet dalyvių gretas papildė naujokės Beninas, Burkina Fasas, Mauritanija, Senegalas, Zimbabvė ir rytų Europos žaidimų kūrėjų Meka tapęs Kipras.

„Šių metų renginys tik patvirtino lūkesčius“, – sakė Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos direktorius Gediminas Tarasevičius.

„Organizuodami šių metų renginį ypatingą dėmesį skyrėme Lietuvoje jau esančiomis bei čia ketinančiomis biurus steigti įmonėmis, tikėdamiesi, kad šis festivalis suves talentus ir talento gerbėjus po vienu stogu. Žmonių, norinčių ateiti į žaidimų industriją daugybė, tačiau pasitvirtino ir nuogąstavimai, kad mes vis dar stokojame naujų sričių specialistų, klasikinio meno kūrėjų (rašytojų, kompozitorių) dėmesio. Ketiname ir toliau vystyti „karjeros mugės“ iniciatyvą, nes kai ją surengėme akivaizdžiai pagerėjo ir per trumpą savaitgalį sukurtų žaidimų kokybė“, – teigė LŽKA vadovas.

Išskirtinę šių metų žaidimų kokybę įvertino ir LŽKA valdyba, kurios nariai atrinks keletą įdomiausių projektų ir rekomenduos juos pristatyti plačiai auditorijai Klaipėdoje rengiamo animacijos ir žaidimų festivalio BLON metu.

Šių metų renginyje visi sukurti žaidimai turėjo atspindėti temą – „Taisymas“. Ką reikės taisyti, santykius, orus ar geopolitinę situaciją, jau sprendė patys žaidimų kūrėjai.

Lietuvos kūrėjai noriai ėmėsi ir socialinį diskursą provokuojančių žaidimų idėjų. Viename tokių žaidimų reikia valdyti seno dvaro vaiduoklį, kuris sieks išsaugoti savo namus ir vaikys renovatorius kurie nė nenutuokia, kad šis „deadline‘as“ yras paskutinis.

Kitas žaidimas, pavadinimu „vamzdis“, leis pabūti nelabai sąžiningo šaltkalvio kailyje ir suremontuoti ekologinę katastrofą galintį sukelti vamzdį. Visa tai daroma slapstantis nuo gamtosaugininkų.

Renginio rezultatai dar kartą įrodo, kad Lietuva bręsta kaip visavertė žaidimų kūrėjų šalis. LŽKA prognozuoja, kad šiemet Lietuva į pasaulio rinką paleis bent dešimtį naujų žaidimų, išsiskiriančių aukšta kokybe, menine verte bei platformų įvairove.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!