Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/71343/europos-sajunga-nori-isspresti-skirtingu-ikrovikliu-problema-apple-gali-atsikvepti/spausdinti/

Europos Sąjunga nori išspręsti skirtingų įkroviklių problemą, „Apple“ gali atsikvėpti

Publikuota: 2020-01-20 18:10
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Visai neseniai rašėme, kad Europos Parlamentas dar 2014 metais priimta taisyklė, kuri įpareigoja gamintojus nuo 2017 metų naudoti standartinę „Micro USB“ jungtį. Tuomet buvo akcentuojama tai, jog „Apple“ vis dar naudoja kitokį įkrovimo lizdą ir buvo skelbiama, kad tai pagrindinis ES susirūpinimas. Tačiau dabar paaiškėjo, kad viskas yra kiek kitaip.

Europos Sąjunga nesiekia to, jog visi gamintojai naudotų tokį patį įkrovimo lizdą. Pagrindinis siekis – panašūs arba vienodi įkrovikliai. Kaip pagrindinė problema yra įvardijama tai, kad dauguma kompanijų naudoja skirtingus įkrovimo blokelius, o surasti universalų sprendimą yra itin sudėtinga arba visai neįmanoma. Rinkoje galima rasti daugiau nei 30 skirtingų įkroviklių, o išmesti seni prietaisai gali sudaryti daugiau kaip 51 tūkst. metrinių tonų elektronikos atliekų.

Europos Sąjunga nori išspręsti skirtingų įkroviklių problemą, „Apple“ gali atsikvėpti

Kaip jau minėjome, savaitės pradžioje buvo pasirodę pranešimų, kad ES reikalauja, jog „Apple“ pradėtų naudoti „USB Type-C“ įkrovimo lizdą, kuris privalėtų pakeisti „Lightning“. Ir nors internete vis dažniau kalbama, jog tai betkuriuo atveju gali įvykti dar šiemet, tačiau dabar paaiškėjo, kad „Apple“ vardas susitikime išvis nebuvo minimas. Įdomi ir dar viena detalė – „Lightning“ įkrovimo lizdas ir įkroviklis atitinka visus Europos Sąjungos standartus.

Taigi, nors anksčiau kaip pagrindinė problema buvo įvardinama „Apple“ kompanija, tačiau dabar tampa akivaizdu, jog tikroji problema yra visai ne įkrovimo lizdai, o patys įkrovikliai. Tai ganėtinai opi problema, o su ja iš esmės susiduriame ir mes patys. Kiekvienas aukščiausios klasės išmanusis telefonas šiai dienai turi iš esmės skirtingas greito įkrovimo technologijas, o tai reikalauja ir vis kito įkrovimo blokelio. Ar susiduriate su tokia problema ir Jūs? Kaip manote ką reikėtų keisti šiuo klausimu?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!