Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/71299/europos-sajunga-ruosiasi-kovai-su-nepaklususia-apple/spausdinti/

Europos Sąjunga ruošiasi kovai su nepaklususia „Apple“

Publikuota: 2020-01-16 13:47
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Europos Parlamento 2014 m. priimtos taisyklės skelbė, kad iki 2017 m. visi gamintojai savo įrenginiuose turėtų naudoti standartinę „Micro USB“ jungtį. Tuometinė Europos Parlamento narė Barbara Weiler sakė: „Aš džiaugiuosi, kad pagaliau sutarėme naudoti vieno tipo įkrovimo jungtį. Dėka šio sutarimo, kasmet mes išvengsime 51000 tonų elektroninių atliekų“. Deja Europos biurokratinis mechanizmas itin lėtas, 2017 m. jau praeityje, o „Apple“ vis dar naudoja savo patentuotą „Lightning“ jungtį.

Europos Sąjunga ruošiasi kovai su nepaklususia „Apple“

Šiandien vėl grįžtama prie šio klausimo svarstymo. Naujame pranešime ES komisija pripažino, kad požiūris „skatinti“ pramonę plėtoti bendrus energijos kroviklius neatitiko įstatymų leidėjų tikslų. Savanoriški susitarimai tarp skirtingų pramonės dalyvių nedavė norimų rezultatų. Bendras įkroviklis turėtų tikti visiems Europos Sąjungoje naudojamiems mobiliesiems telefonams, planšetiniams kompiuteriams, elektroninių knygų skaitytuvams ir kitiems nešiojamiems įrenginiams.

Atsižvelgiant į tai, kad „Apple“ nusprendė savanoriškai nevykdyti pakeitimo iš „Lightning“ jungties į „Micro USB“ jungtį iki 2017 m., kaip buvo paprašyta, ES Komisija nutarė priimti įstatymo rezoliuciją, kuri priverstų „Apple“ laikytis šio nurodymo.

Kita vertus, jau kurį laiką sklando gandai, kad 2021 m. „Apple“ gali pristatys „iPhone“ telefonus, kurie neturės „Lightning“ jungties, o taip pat vis dažniau girdimos kalbos apie „Apple“ perėjimą prie USB-C jungties naudojimo visuose įrenginiuose. Gal „Apple“ iš anksto žvelgia į ateitį ir jau dabar ruošiasi paklusti Europos Sąjungos įstatymui?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!