Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/71271/samsung-elektronikos-atliekas-prikelia-naujam-gyvenimui/spausdinti/

„Samsung“ elektronikos atliekas prikelia naujam gyvenimui

Publikuota: 2020-01-15 07:04
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pastaruoju metu vis daugiau dėmesio skiriant ekologijai ir atsakingam vartojimui, didžiausios bendrovės stengiasi rodyti pavyzdį ir vykdo kampanijas, siekiančias mažinti žalą gamtai. Technologijų gamintoja „Samsung“ 2020-tuosius pasitiko su trimis apdovanojimais už reikšmingas ir originalias tvarumo iniciatyvas bei aplinkai draugiškų pokyčių įgyvendinimą.

JAV Aplinkos Apsaugos agentūros surengtuose tvaraus medžiagų tvarkymo ir perdirbimo apdovanojimuose „Elektronikos iššūkis“ „Samsung“ pelnė du įvertinimus. Taip pat, metų didžiausioje technologijų parodoje „CES 2020“ inovacijų apdovanojimuose buvo pripažinta, kaip šių metų nugalėtoja už atsakingą išteklių naudojimo skatinimą.

Atliekas pavers naudingais daiktais

Praeitą savaitę Las Vegase vykusioje „CES 2020“ technologijų parodoje „Samsung“ buvo įvertinta inovacijų apdovanojimais už produktų ir paslaugų novatoriškus sprendimus nuo ekranų technologijų iki mobiliųjų įrenginių. Itin didelį dėmesį pelnė naujas „Serif Eco-Packaging“ dizainas, skatinantis efektyvų išteklių naudojimą, perdirbant nereikalingas pakuotes.

„Samsung“ elektronikos atliekas prikelia naujam gyvenimui

Pakuotės dizainas leis vartotojams jas paversti nedideliais, universaliais baldais. Išpakavę įsigytus prietaisus, storo gofruotojo kartono pakuotes vartotojai galės perdaryti į mažus staliukus ar lentynas. Visą instrukciją, kaip tai padaryti, pirkėjai gaus tiesiai į išmanųjį, nuskaitę QR kodą ant įrenginio dėžės. Pirmoji tokia pakuotė turėtų būti išleista šių metų pirmoje pusėje kartu su naujos serijos televizoriais.

Stingantiems resursų – pagalba iš perdirbtų prietaisų

„Elektronikos iššūkio“ apdovanojimuose bendrovė „Čempionų“ titulą už novatoriškas elektronikos tvarumo idėjas gavo jau trečią kartą. Laimėtoja buvo įvertinta už „Galaxy Upcycling“ projektą, kurio idėja yra prikelti antram gyvenimui pasenusius išmaniuosius.

Projekto įgyvendintojai nebenaudojamus telefonus paverčia daiktų interneto (IoT) prietaisais, galinčiais suteikti naudos mažai resursų turinčioms bendruomenėms. Pavyzdžiui, nuo 2017 m. projektas, bendradarbiaudamas su Korėjos medicinos tyrėjais, panaudojo perdirbtus išmanius prietaisus nešiojamai akių tyrimų įrangai kurti.

Tokiu būdu, pernai 90 nešiojamųjų oftalmoskopų, skirtų akių tyrimams, buvo išsiųsti į Vietnamą ir padėjo diagnozuoti ligas bei pagerinti regėjimą daugiau nei 14 tūkst. gyventojų. Taip pat „Samsung“ šeštus metus iš eilės buvo pagerbta auksiniu apdovanojimu, suteikiamu tik toms įmonės, kurios perduoda ne mažiau kaip 96 proc. visos sunaudojamos elektronikos atliekų sertifikuotiems trečiųjų šalių perdirbėjams. 2018 m. įmonė surinko ir perdirbo daugiau nei 60 tūkst. tonų elektronikos atliekų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!