Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/71230/duckduckgo-pateko-i-visus-es-android-paieskos-sistemu-sarasus/spausdinti/

„DuckDuckGo“ pateko į visus ES „Android“ paieškos sistemų sąrašus

Publikuota: 2020-01-11 20:05
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

„Android“ vartotojai Europos sąjungoje pradės matyti naują pradžios ekraną su keliomis paieškos sistemomis, iš kurių bus galima pasirinkti pageidaujamą pirmą kartą nustatant įrenginį nuo 2020 m. kovo 1 d.

Neskaitant „Google“, privatumą ir konfidencialumą akcentuojanti „DuckDuckGo“ bus viena iš dažniausiai siūlomų parinkčių. Rusiška sistema „Yandex“ taip pat buvo įtrauktas į sąrašą keliose šalyse: Estijoje, Suomijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje. Mūsų šalyje bus galima rinktis iš „DuckDuckGo“, Info.com, „Yandex“ ir „Google“.

Iš viso vartotojams bus pasiūlytos 4 galimybės.

„DuckDuckGo“ pateko į visus ES „Android“ paieškos sistemų sąrašus

Priminsime, kad naują „atrankos ekraną“ „Google“ pristatė praėjusių metų pavasarį po to, kai Europos Komisija nusprendė skirti įmonei 5 milijardų dolerių baudą už piktnaudžiavimą dominuojančia padėtimi operacinių sistemų rinkoje.

Reaguodama į bausmę, „Google“ paskelbė apie visiškai pertvarkytą „Android“ licencijavimo modelį Europoje. Bendrovė nusprendė atskirti „Google“ paiešką ir „Chrome“ nuo savo programų rinkinio ir pasiūlyti skirtingas licencijas įvairioms naudojimo galimybėms.

Tuo pačiu metu išmaniųjų telefonų gamintojai galės išlaikyti prieigą prie visos „Android“ versijos ir turės galimybę pasirinkti, kurias paieškos sistemas ir naršykles jie norėtų pasiūlyti pagal numatytuosius nustatymus.

Vykdydama susitarimą su Europos Komisija praėjusiais metais, „Google“ taip pat pradėjo ES siūlyti „Android“ vartotojams alternatyvias naršyklės ir paieškos sistemas, ne vien „Google“ ir „Chrome“, kurios išlieka numatytosiomis paslaugomis.

Be to, „Google“ pasiūlė konkuruojančioms paieškos sistemoms galimybę tapti numatytąja „Android“ parinktimi. Į pradžios ekraną norinčios patekti įmonės dalyvavo specialiame aukcione.

Verta paminėti, kad į naują pradinių nustatymų versiją įtraukto įmonės nebūtinai bus pasirinktos vartotojų. Tačiau kiekvienam naudotojui pasirinkus vieną iš siūlomų variantų pagal numatytuosius nustatymus, nurodyta bendrovė sumokės „Google“ sutartą sumą.

Aukciono metu įmonės turėjo nurodyti, kiek jos ketina sumokėti daugiau už „Google“ nustatytą minimalų lygį. Greičiausiai šie skaičiai nebus atskleisti viešai.

Aukciono metu didžiausią kainą pasiūliusio bendrovės buvo įtrauktos į „Android“ numatytosiomis paieškos parinkimo sąrašą. Vartotojo sprendimas bus matyti „Chrome“ (jei ši programėlė įdiegta įrenginyje) ir paieškos juostoje pagrindiniame ekrane.

Pasirinkimo langas bus rodomas tik tuose įrenginiuose, kuriuose gamintojai iš anksto įdiegė „Google“ paieškos programėlę. Jei prietaiso gamintoją sieja išimtinė sutartis su kitu paieškos varikliu, nustatant naują įrenginį kitos galimybės nebus siūlomos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!