Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/71201/japonijos-karinis-laivynas-jaunuolius-vilios-kaviniu-ir-sveciu-namu-patikrinta-taktika/spausdinti/

Japonijos karinis laivynas jaunuolius vilios kavinių ir svečių namų patikrinta taktika

Publikuota: 2020-01-09 07:05
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Japonijos jūrų savisaugos pajėgos (JMSDF, techniškai – Japonijos karinis jūrų laivynas) bando pritraukti jaunų žmonių. Bet kaip? Na, galima pasinaudoti senu kavinių ir svečių namų metodu.

Didelė dalis jaunų žmonių nenori eiti tarnauti į kariuomenę. Dabar – nauji laikai ir nauji prioritetai. Jie jaučiasi saugūs, ekonomika auga, o ir įvairių produktų pasiūla dabar yra aukštesnė nei bet kada anksčiau. Kiek kompiuterių turite, įskaitant tą ant kavos staliuko, tą jūsų kišenėje, ir tą ant rašomojo stalo? Tarnavimas kariuomenėje turi daug privalumų, tačiau šiose finansinėse lenktynėse jaunimas mieliau renkasi patogesnį darbą.

Japonijos karinis laivynas jaunuolius vilios kavinių ir svečių namų patikrinta taktika
Asociatyvi nuotr.

Taigi, Japonijos jūrų savisaugos pajėgos dabar turi siūlyti tai, kuo klientus vilioja kavinės ir svečių namai – nemokamą „Wi-Fi“ kiekviename laive. Juo kariai galės naudotis laisvai, internetas bus lengvai pasiekiamas ir kajutėse, ir bendrose poilsio zonose.

Šis pokytis jums neatrodo labai didelis, tačiau iš tikrųjų tai pareikalaus nemažai investicijų ir net drausmės taisyklių pakeitimų. Ir viskas dėl to, kad sraigtasparnių laivo (dabar jau lėktuvnešis) „Izumo“ įgula pasiskundė, kad negali naudoti interneto. JMSDF į tai atsižvelgė, nes mano, kad tai padės pritraukti jaunimo, kurio dabar labai reikia.

Pasaulis kaista, įskaitant ir Rytų Aziją. Šiaurės Korėja vis dar yra grėsmė, net jei ir mažesnė nei buvo prieš 2-3 metus. Kinija ir Indonezija vėl stoja į skirtingas barikadų puses dėl Pietų Kinijos jūros gėrybių. Japonija nori stiprinti savo pajėgumus, tačiau pavyksta užpildyti tik 70 % suplanuotų vietų naujiems kariams.

Tiesa, įdiegti „Wi-Fi“ kiekviename kariniame laive nebus lengva. Laivai yra pagaminti iš plieno, todėl reikės ne vieno įrenginio (maršrutizatoriaus ar „Wi-Fi“ signalo stiprintuvo). Apie visas patalpas net nekalbama - „Wi-Fi“ veiks tik ten, kur naršymas internete neblaškys dirbančių karių.

O gal tai prasta mintis? Kažin, ar to pakaks suvilioti jaunimui – į kariuomenę nesiryžtama eiti ne todėl, kad bijoma prarasti ryšį su internetu. Kita vertus, amerikiečių kariai apskritai stengiasi palikti savo išmaniuosius įrenginius, kurie gali būti panaudoti jų judėjimui sekti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!