Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/71088/nuo-sausio-brangs-elektra-raginama-laiku-deklaruoti-skaitikliu-rodmenis/spausdinti/

Nuo sausio brangs elektra: raginama laiku deklaruoti skaitiklių rodmenis

Publikuota: 2019-12-30 20:14
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Marija Lariščeva
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Kadangi nuo sausio mėnesio brangs elektra, daugeliui gyventojų kyla klausimas, kada labiau apsimoka mokėti mokesčius už gruodį: ar užmokėti dabar, ar galima deklaruoti ir mokėti vėliau ta pačia kaina.

Į šiuos klausimus atsakė „Ignitis“ Ryšių su visuomene skyriaus vadovas Artūras Ketlerius: „Deklaruoti rodmenis būtina iki einamojo mėnesio paskutinės dienos, o apmokėti ­­– iki kito mėnesio paskutinės dienos (mokėti reikia už praėjusį mėnesį). Vartotojas privalo deklaruoti tik faktiškai sunaudotą elektros energijos ar gamtinių dujų kiekį. Jei už elektros energijos suvartojimą deklaruotas skaičius neatitinka faktiškai suvartotos energijos kiekio nustatomo tikrinimo metu, tokiu atveju perskaičiuojamos kliento sąskaitos ir už praėjusį laikotarpį.“

Jis priminė, kad kiekvieno vartotojo pareiga yra tinkamai deklaruoti ir laiku apmokėti sąskaitas už faktiškai sunaudotą elektros energijos kiekį.

„Iš vartotojų pusės tikimės sąžiningumo, bet, pamatę neįprastai išaugusį deklaruojamą elektros energijos ir gamtinių dujų vartojimą, „Energijos skirstymo operatoriaus“ darbuotojai ir įgalioti rangovų darbuotojai turi teisę atlikti skaitiklių rodmenų patikrinimą ir sąskaitos tikslinimą“, – sakė A. Ketlerius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!