Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/70724/ispanijos-gynybos-ministerija-pritaike-sankcijas-huawei-kompanijai/spausdinti/

Ispanijos gynybos ministerija pritaikė sankcijas „Huawei“ kompanijai

Publikuota: 2019-11-29 15:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanijos „Huawei“ problemos niekaip nesibaigia. Nors elektronikos milžinė iš Kinijos turi didelių planų Europoje, tačiau ne visiems tai kelia džiaugsmą. Ispanijos krašto apsaugos ministerija nusprendė blokuoti „Huawei“ prieigą prie jos serverių, į kuriuos įeina ir darbuotojų el. laiškai.

Visų pirma, norėtumėme atkreipti dėmesį, jog šios sankcijos nėra susijusios su „Huawei“ išmaniųjų telefonų ar kitos produkcijos pardavimu Ispanijoje. Kinijos milžinei nėra taikomi jokie apribojimai šiuo klausimu. Tačiau Ispanijos vyriausybėje dirbantys žmonės nebegalės naudotis „Huawei“ telefonais.

Ispanijos gynybos ministerija pritaikė sankcijas „Huawei“ kompanijai
Asociatyvi nuotr.

Įdomu tai, jog ispanai neskelbia tikslių priežasčių, dėl kurių buvo nuspręsta pritaikyti tokias sankcijas. Kaip bebūtų, labai tikėtina, kad priežastys turėtų panašios toms, dėl kurių sankcijas pritaikė ir JAV. Dėl šių Ispanijoje pritaikytų draudimų institucijos darbuotojai, kurie naudojasi „Huawei“ įrenginiais, negalės prisijungti prie puslapių ar paslaugų, kurios susijusios su valstybinėmis institucijomis. Tiesa, skelbiama ir apie tai, jog yra pritaikyta ir keletas išimčių.

Pranešama, kad keletas Ispanijos gynybos ministerijos narių vis dar gali naudotis „Huawei“ įrenginiais savo asmeninėms reikmėms. Ir nors jie turi tokią galimybę, tačiau privalės išklausyti specialų instruktažą, jeigu norės savo „Huawei“ telefone naudotis ministerijos duomenų serveriais.

„Huawei“ atstovai reaguodami į šią situaciją patikino, jog kompanija per pastaruosius 30 metų dirba su daugiau nei 170 skirtingų šalių, tačiau niekada neturėjo jokių kibernetinio saugumo problemų. Taip pat patikinta, jog saugumas yra pagrindinis „Huawei“ prioritetas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!