Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/70709/dxomark-ekspertu-autoritetas-ir-toliau-braska-honor-vadovas-prakalbo-apie-reitingo-problemas/spausdinti/

„DxOMark“ ekspertų autoritetas ir toliau braška, „Honor“ vadovas prakalbo apie reitingo problemas

Publikuota: 2019-11-28 21:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanijos „Huawei“ dukterinė įmonė „Honor“ vakar pristatė naujausius „V30“ serijos flagmanus, kurie jau kitų metų pradžioje pasirodys ir Europoje. Po išmaniųjų telefonų pristatymo kompanijos prezidentas Zhao Mingas prakalbo ir apie visiems gerai žinomą „DxOMark“ reitingą. Ir panašu, jog jis turi ganėtinai kritišką nuomonę apie telefonus ir kameras vertinančius ekspertus.

Pranešama, jog „Honor“ prezidentas užsiminė apie tai, jog „Honor V30“ ar „Honor V30 Pro“ nebus vertinami „DxOMark“ specialistų, o pagrindinė to priežastis – standartai pagal kuriuos yra vertinami įrenginiai. Kai kuriuos toks pareiškimas galbūt nustebino, tačiau „DxOMark“ autoritetas kliba jau ne pirmą kartą, o šįsyk apie tai prakalbo ne tik vartotojai, tačiau ir pakankamai didelės kompanijos atstovai.

„DxOMark“ ekspertų autoritetas ir toliau braška, „Honor“ vadovas prakalbo apie reitingo problemas

„Honor“ vadovas pareiškė, kad „DxOMark“ vertinimams didžiulę įtaką turi aparatinė įranga, o kuo ji geresnė – tuo aukštesnis ir gaunamas įvertinimas. Dėl šios priežasties tokie telefonai kaip iš „Honor V30“ serijos, kurie nepasižymi iškalbinga kamerų geležimi, atsiduria vertinimų lentelės apačioje. Nors tai gali nuskambėti kaip pasiteisinimas, tačiau jame yra nemažai tiesos.

„Honor V30“ ir „V30 Pro“ telefonai, žvelgiant į kamerų specifikacijas, neatrodo kaip galintys kažkuo nustebinti, tačiau šiai dienai ne viską nulemia tai kokia geležis yra naudojama. Abu šie įrenginiai naudoja „Matrix Camera“ technologiją, kuri skirta susisteminti vaizdo gavimą, pasitelkiant ne tik aparatinę, bet ir programinę įrangą.

Ir iš esmės „Honor“ nėra vienintelis gamintojas, kuris neturi puikios geležies, kuomet kalbame apie kameras. Puikiausias to pavyzdys būtų „Google“, kuri savo „Pixel“ telefonuose iki šių metų naudojo vos vieną jutiklį. Praėjusiais metais išleistas „Pixel 3“ buvo laikomas vienas geriausių telefonų fotografijai, tačiau „DxOMark“ jam skyrė 102 taškus ir paliko už tokių įrenginių kaip „Xiaomi Mi Mix 3“, „HTC U12+“ ar „iPhone XS Max“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!