Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/70708/ir-vel-nutekejo-milijonai-facebook-ir-twitter-vartotoju-duomenu-android-vartotojai-turetu-sunerimti/spausdinti/

Ir vėl nutekėjo milijonai „Facebook“ ir „Twitter“ vartotojų duomenų, „Android“ vartotojai turėtų sunerimti

Publikuota: 2019-11-28 17:08
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Android“ operacinės sistemos pažeidžiamumas ir toliau kelia abejonių. Šįsyk galimai nukentėjo milijardai žmonių, o programišiai pasinaudojo saugumo spragomis naudojantis „prisijungti su“ funkcija bei taip galimai gavo priėjimą prie „Facebook“ bei „Twitter“ vartotojų duomenų.

Ir vėl nutekėjo milijonai „Facebook“ ir „Twitter“ vartotojų duomenų, „Android“ vartotojai turėtų sunerimti

Socialinis tinklas „Twitter“ paskelbė, jog nutekėjo daugybės žmonių, galimai milijonų, informacija pasinaudojant trečiųjų šalių programomis. Tarp pasklidusių duomenų gali būti Jūsų vardai, slapyvardžiai, el.pašto adresai ir tikriausiai net ir pranešimai. Analogišką pranešimą pateikia ir „Facebook“ atstovai. Pastarieji taip pat skelbia apie milijonus nukentėjusių vartotojų.

Spalio 16 dieną buvo aptiktas „Elasticsearch“ serveris, kuriame surasta 4 milijardų paskyrų su daugiau nei 4 terabaitais informacijos. Pranešama, jog peržiūrėjus visą medžiagą, suskaičiuota daugiau nei 1,2 mlrd. unikalių paskyrų. Tokie skaičiai atrodo daugiau nei įspūdingai, o tai patvirtina ir faktas, kad tai yra vienas didžiausias duomenų nutekėjimas iš vieno šaltinio.

Paaiškėjo, jog visa informacija tapo prieinama kūrėjams po to, kai kūrėjams skirtas paslaugų paketas „One Audience“ suteikdavo prieigą prie itin jautrių duomenų. Tokį paslaugų paketą naudoja programėlių kūrėjai, o tarp populiariausių patenka ir tokie vardai kaip „Giant Square“ ar „Photofy“. Jeigu naudojotės programėlėmis, kurios naudoja „One Audience“ sukurtą sprendimą prisijungti prie sistemos – labai didelė tikimybė, kad Jūsų duomenys taip pat bus tarp tų 1,2 mlrd. paskyrų.

Iškart po to, kai visa tai paaiškėjo, savo komentaru su „The Verge“ pasidalino ir „Facebook“ atstovai: „Po atlikto tyrimo mes pašalinime visas aplikacijas iš savo platformos už privatumo politikos pažeidimus bei nutraukėme visus ryšius su „One Audience“ bei „Mobiburn“. Mes ketiname informuoti žmones, kurių informacija, mūsų įsitikinimu, galėjo būtų pasidalinti“.

Kaip jau minėjome, ši informacija yra susijusi tik su tais vartotojais, kurie naudojasi „Android“ operacinės sistemos pagrindu veikiančiais telefonais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!