Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/70459/vilniuje-apdovanotos-sparciausiai-vidurio-europoje-augusios-lietuvos-technologiju-imones/spausdinti/

Vilniuje apdovanotos sparčiausiai Vidurio Europoje augusios Lietuvos technologijų įmonės

Publikuota: 2019-11-10 12:32
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Š. m. lapkričio 8 d. Vilniuje esančiame „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ viešbutyje įteikti apdovanojimai Lietuvos įmonėms, patekusioms į kasmet „Deloitte“ sudaromą sparčiausiai augančių Vidurio Europos technologijų įmonių reitingą. Dvidešimtą kartą „Deloitte“ organizuojamame prestižiniame konkurse yra reitinguojamos tiek rinkoje įsitvirtinusios, tiek jaunos sparčiai augančios technologijų bendrovės. Atlikę projekte dalyvaujančių įmonių paskutinių ketverių metų pajamų analizę (2015-2018 m.), „Deloitte“ ekspertai sureitingavo įmones ir paskelbė geriausius augimo rezultatus pasiekusių įmonių 50-uką.

Vilniuje apdovanotos sparčiausiai Vidurio Europoje augusios Lietuvos technologijų įmonės

„Įmonėms iš Lietuvos šie metai yra išskirtiniai – pirmą kartą per dvidešimt projekto gyvavimo metų aukščiausią reitingo poziciją užėmė įmonė iš Lietuvos. Šia pergale itin džiaugiamės ir mes, nes tai parodo, jog Lietuvoje turime daug inovatyvių ir verslių specialistų bei gebame sėkmingai konkuruoti su kitomis Europos valstybėmis. Taip pat džugina ir tai, kad Lietuva stiprina savo poziciją technologijų sektoriuje. Tikimės kitais metais sulaukti dar didesnio dalyvių skaičiaus ir ne mažiau įspūdingų rezultatų,“ – komentuoja „Deloitte verslo konsultacijos“ direktorius Marius Stalenis.

Reitinge, kuriame klasifikuojamos ir pristatomos 50 viso regiono sparčiausiai augančios technologijų kompanijos, Lietuvos įmonė „Voltas IT“ buvo pripažinta greičiausiai augusia įmone Vidurio Europos regione. Įmonės vidutinis augimo tempas 2015–2018 m. siekė net 5734 proc. 2014 m. įkurta bendrovė „Voltas IT“ sukūrė šiuolaikiniams vairuotojams prieinamą bei kasdien lengvai naudojamą automobilių diagnostikos sistemą. Įmonės augimas nesiliauja spartėjęs – kiekvieną dieną prie jų sukurtos sistemos savo išmaniaisiais telefonais prisijungia apie 1000 naujų vartotojų.

Paklaustas apie apdovanojimus vienas iš įmonės „Voltas IT“ įkūrėjų Edvardas Astrauskas pasidžiaugė: “Tai yra nuostabus įvertinimas, kuris paskatins mus dar sparčiau augti. Pastaraisiais metais augome itin greitai, bet neslėpsiu jog toks mūsų laimėjimas buvo labai netikėtas ir be galo džiugus. Įvertinus tai, kad šiame projekte dalyvavome pirmą kartą ir tokios aukštos pozicijos dar nebuvo pasiekusi jokia kita įmonė iš Lietuvos, šį laimėjimą paverčia dar svarbesniu. Esu įsitikinęs, kad tokį rezultatą pasiekti galima tik turint puikią ir talentingą komandą, bei produktą kuriam esi atsidavęs. Mūsų produktas – išmani ir lengvai suprantama automobilių diagnostikos ir valdymo sistema, palengvinanti kiekvieno vairuotojo kasdienybę.“

Dar keturi Lietuvos atstovai pateko į „Deloitte Technolgy Fast 50“ pagrindinį reitingą: UAB „CGTrader“ (11 pozicija), UAB „Good one“ (26 pozicija), UAB „Exacaster“ (44 pozicija), UAB „Sneakybox“ (45 pozicija).

Šiemet 11 reitingo vietą užėmė trimačių modelių duomenų bazę valdanti Lietuvos įmonė, prieš porą metų užėmusi 1 reitingo vietą „Kylančių žvaigždžių“ kategorijoje – UAB „CGTrader“. Įmonės augimas 2015-2018 m. siekė net 1256 proc.. Ši internetinė platforma leidžia dizaineriams ir modeliavimo studijoms įkelti, parduoti ar dalintis savo 3D modeliais su bendruomene.

26 poziciją šiais metais užėmė skaitmeninės rinkodaros bendrovė UAB „Good one“. Agentūra, teikianti optimizavimo paieškos sistemoms bei rinkodaros paieškos sistemose paslaugas, nuosekliai auga nuo pat įsikūrimo prieš dešimtmetį, o šiais metais jau trečią kartą iš eilės pateko į sparčiausiai augančių Vidurio Europos įmonių sąrašą „Deloitte Technology Fast 50“ – šios įmonės augimas siekė 691 proc.

44 vietą užėmė Lietuvos atstovė UAB „Exacaster“, kurianti unikalias dirbtinio intelekto principais paremtas analizes ir prognozavimo platformas. Įmonės augimas ketverių metų laikotarpiu siekė 474 proc.

Vos žemiau (45 vieta) reitinge rikiuojasi dar viena įmonė iš Lietuvos – UAB „SneakyBox“. 2012 m. įkurta skaitmeninės plėtros agentūra daugiausia dėmesio skiria žaidimams, VR / AR gaminiams ir interaktyviems inžineriniams sprendimams. Jų sukurta „VRMEDICA“ naudoja virtualią realybę, kad padėtų žmonėms susidoroti su fobijomis, pavyzdžiui – viešojo kalbėjimo baime. Įmonės augimas ketverių metų laikotarpiu siekė 454 proc.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!