Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/70389/sausainiu-eksperimentas-kosmose-astronautai-nesvarumo-salygomis-orkaiteje-keps-sausainius/spausdinti/

Sausainių eksperimentas kosmose: astronautai nesvarumo sąlygomis orkaitėje keps sausainius

Publikuota: 2019-11-05 10:18
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) išsiųsta orkaitė, kurioje astronautai nesvarumo sąlygomis bandys kepti sausainius, skelbia BBC.

Astronautus pirmadienį pasieks ne tik specialiai jiems sukurta orkaitė, bet ir sausainiams kepti reikalingi ingredientai.

Sausainių eksperimentas kosmose: astronautai nesvarumo sąlygomis orkaitėje keps sausainius

Astronautai aiškinsis, kaip didelis karštis ir nesvarumo sąlygos veikia sausainių formą ir sudėtį. Tai pirmas toks kepimo eksperimentas kosmose.

Kepinių tešlą paruošė „Hilton DoubleTree“ viešbučių tinklas, kurio atstovai teigė, kad reikia ieškoti būdų, kaip nesvarumo sąlygomis pasigaminti maisto, nes tai ateities kosmoso keliones darytų paprastesnes.

Kartu su orkaite astronautus pasieks ir daugiau neįprastų daiktų – sportinio automobilio dalys, unikalios nuo spinduliuotės saugančios liemenės.

Astronautai išbandys, ar apsaugančios liemenės yra patogios, o „Lamborghini“ nori sužinoti, kaip kosmoso sąlygos veikia anglies pluošto detales, kurias naudoja gamindama automobilius.

Astronautus pasieks beveik 4 tonų (3700 kg) krovinys.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!