Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/70325/perprogramuoti-karjera-kviecia-rasyti-koda-zinomiausiems-lazeriams/spausdinti/

Perprogramuoti karjerą: kviečia rašyti kodą žinomiausiems lazeriams

Publikuota: 2019-10-30 13:31
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lapkričio 13–17 dienomis Vilniuje vyks aštuntoji „Build Stuff 2019“ programuotojams skirta konferencija, Į Lietuvą atvyks per 1400 informacinių technologijų atstovų iš daugiau nei 40 šalių. Renginyje dalyvauja IT, dirbtinio intelekto, finansų, technologijų kompanijos, ir pirmą kartą prie dalyvių jungiasi ir femtosekundinių lazerių kūrėjai „Light Conversion“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Perprogramuoti karjerą: kviečia rašyti kodą žinomiausiems lazeriams

Penkias dienas truksiančios konferencijos metu dalyviai turi galimybę ne tik klausyti pasaulinio lygio pranešėjų, bet ir susipažinti su Lietuvoje veikiančiomis įvairių sričių bendrovėmis. Specializuotose konferencijose įmonės pristato savo veiklas ir – vieša paslaptis – pasinaudodamos tuo, kad susirenka koncentruota tikslinė auditorija, vilioja potencialius darbuotojus.

Pirmą kartą specializuotoje programuotojų parodoje dalyvaujanti pasaulyje gerai žinoma, lazerių sistemas kurianti bendrovė „Light Conversion“ turi labai aiškų tikslą – rasti papildomų programuojančių rankų.

Pagrindinė Programavimo grupės darbuotojų veikla – kurti unikalią programinę įrangą femtosekundinių lazerių sistemoms, kurios garsina Lietuvą visame pasaulyje. Būtent programavimo skyriuje visos lazerio sistemos (elektronika, mechanika, optika) sujungiamos į galutinį produktą, tad čia daromi ir neprograminiai darbai: tikrinamos naujos elektronikos plokštės, diagnozuojami lazerio gedimai ir kt.

Bendrovėje „Light Conversion“ kuriami lazeriai naudojami biochemikų, fizikų, chemikų mokslinėse laboratorijose. Jie taikomi ir industrinėse mašinose: lazeriai itin tiksliai gręžia, pjauna, tekina ar struktūriškai keičia medžiagų paviršių. Lazeriai yra įvairių industrinių mašinų „širdys“. Medicinoje, ypač chirurgijoje, vertinamos lazerių teikiamos itin tikslių pjūvių galimybės, pavyzdžiui, įmonėje gamintais lazeriais išpjaunami kraujagyslių stentai.

Bene daugiausia dėmesio skiriama lazerių sistemų priežiūrai ir diagnostikai. „Dauguma šių darbų atliekama nuotoliniu būdu. Lazerio nereikia ardyti ir siųsti į gamyklą – naujausias versijas diegiame internetu“, – apie darbo ypatumus pasakoja Simonas Greičius, programavimo grupės vadovas. Anot jo, auga ir testavimo programų ūkis, kurios sukasi lazerių surinkimo laboratorijose. Tai yra vidinio naudojimo programos, skirtos labai konkrečioms užduotims atlikti, pavyzdžiui, išmatuoti draustinius lazerio dažnius, prie kurių jis negali normaliai veikti. Tokių testavimo programėlių yra virš dvidešimt, tačiau jų nuolat daugėja.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!