Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/70296/rusijos-branduoliniu-tyrimu-mokslininkai-nuteisti-uz-kriptovaliutu-kasima-slaptoje-laboratorijoje/spausdinti/

Rusijos branduolinių tyrimų mokslininkai nuteisti už kriptovaliutų kasimą slaptoje laboratorijoje

Publikuota: 2019-10-29 11:28
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Rusijoje mokslininkas apkaltintas naudojęs slaptoje branduolinių technologijų laboratorijoje esančius vienus galingiausių kompiuterių pasaulyje kriptovaliutų kasimui, praneša portalas „The Moscow Times“. Už šią veiklą jis nubaustas 3 metų ir 3 mėnesių kalėjimo bausme.

Rusijos branduolinių tyrimų mokslininkai nuteisti už kriptovaliutų kasimą slaptoje laboratorijoje

Andrejus Rybkinas yra vienas iš trijų mokslininkų, kurie buvo nubausti už darbo vietoje esančių superkompiuterių naudojimą kriptovaliutų kasimui uždarame Sarovo mieste. Sarovo institute, kuriame ir dirbo mokslininkai, 1949 m. buvo sukurta pirmoji sovietų atominė bomba, o dabar čia esantys superkompiuteriai yra vieni galingiausių visoje Rusijoje.

„A. Rybkinas buvo nuteistas 3 metus ir 3 mėnesius kalėti pataisos kolonijoje už padarytus nusikaltimus“, – teigė teismo atstovas.

Sarovo miesto teismas nusprendė, kad A. Rybkinas nelegaliai gavo prieigą prie kompiuterių duomenų, pažeidė jų naudojimo taisykles ir išplatino juose pavojingus kompiuterinius virusus.

Antrasis kaltinamasis Andrejus Shatokhinas buvo nubaustas 4 metų kalėjimo bausme lygtinai, o trečiasis neįvardytas mokslininkas dar praėjusį mėnesį buvo nubaustas 7 tūkst. dolerių bauda.

Ši mokslininkų grupė branduolinių tyrimų centrui padarė maždaug 17 tūkst. dolerių vertės nuostolių dėl savo dažniausiai naktimis vykdytos veiklos 2017 m. gegužę­­­–rugsėjį. Kriptovaliutų kasimas yra daug elektros energijos ir didelių kompiuterio resursų reikalaujantis procesas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!