Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/70270/kibernetinio-saugumo-pramoneje-truksta-moteru-taciau-tik-37-proc-imoniu-igyvendina-iniciatyvas-kurios-padetu-spresti-sia-problema/spausdinti/

Kibernetinio saugumo pramonėje trūksta moterų, tačiau tik 37 proc. įmonių įgyvendina iniciatyvas, kurios padėtų spręsti šią problemą

Publikuota: 2019-10-26 14:10
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„451 Research“ apklausa atskleidė, kad IT saugumo skyriuose dažniausiai (45 proc.) dirba daug mažiau moterų nei kituose įmonės sektoriuose. Tačiau tik 37 proc. kompanijų ėmėsi veiksmų arba svarsto galimybes taikyti specialias programas, kurios pritrauktų daugiau moterų į kibernetinio saugumo pramonę.

Įvairialypė darbo jėga atneša naujus talentus ir pagerina verslo rezultatus. Pavyzdžiui, lyčių lygybę propaguojančios verslo įmonės iš inovacijų gauna 19 proc. didesnes pajamas. Tai parodo, kad lyčių lygybės idėja yra ne tik etinis klausimas, bet ir svarbus verslo efektyvumo veiksnys. Šiuo metu egzistuoja net keletas įvairių sričių iniciatyvų, pavyzdžiui, technologijų ir verslumo, kurios padeda moterims sėkmingai vykdyti verslą ir plėtoti savo karjerą.

Nepaisant lyčių lygybės iniciatyvų, moterys visame pasaulyje sudaro 39 proc. darbo jėgos ir užima tik 25 proc. vadovaujamų pareigų. Kibernetinio saugumo srityje, kaip ir visoje IT pramonės šakoje, dominuoja vyrai. Tokia situacija ir požiūris sudaro kliūtis moterims patekti į šią pramonę. Remiantis „451 Research“ ataskaita „Cybersecurity through the CISO’s eyes. Perspectives on a role“, kurią užsakė „Kaspersky“, 45 proc. CISO pareigūnų patvirtino, kad jų skyriuje trūksta moterų.

Tačiau tik 37 proc. tokių organizacijų vykdo arba ketina įgyvendinti oficialias procedūras, kurios padėtų pritraukti daugiau moterų į IT saugumo skyrių. Populiariausias būdas pritraukti moteris, tai apmokyti tas, kurios jau turi IT išsilavinimą (80 proc.). Beveik pusė respondentų sako, kad teikia, arba ketina teikti, praktikos programas, skirtas studentėms (42 proc.), arba yra pasirengę apmokyti kandidates, kurios neturi tinkamos kvalifikacijos (40 proc.). Tik 22 proc. samdo moteris iš kitų organizacijos departamentų.

Likusieji (63 proc.) teigė, kad jie ieško tik kvalifikuotų specialistų, neatsižvelgdami į jų lytį. Tačiau 70 proc. CISO pareigūnų sutinka, kad itin sunku surasti kvalifikuotą IT saugumo specialistą, todėl jie yra raginami ieškoti kitų būdų, kaip užpildyti talentų trūkumą.

Tyrimo metu taip pat buvo nustatyta, kad vyrai dominuoja ir tarp IT saugumo vadovų. Tik penktadalis (23 proc.) respondentų, kurie atsakė į klausimą apie savo lytį, teigė, kad yra moterys. Nors tyrimo rezultatai parodė, kad moterų, einančių vadovaujamas pareigas, vis daugėja: 20 proc. apklaustų moterų per pastaruosius dvejus metus pradėjo eiti aukštesnes IT saugumo pareigas. Tarp vyriškos lyties darbuotojų, kurie turi tokio tipo pareigas, šis skaičius buvo dvigubai mažesnis (10 proc.).

„Šio tyrimo rezultatai rodo, kad situacija pramonėje keičiasi, tačiau ji toli gražu nėra ideali ir mums vis dar trūksta moteriškos lyties darbuotojų. Daugelis CISO pareigūnų sakė, kad šiuo metu parengiama per mažai moterų kandidačių. Taigi, norėdami pašalinti lyčių atotrūkį kibernetinio saugumo srityje, turėtume paskatinti moteris pasirinkti šį karjeros kelią“, – situaciją komentavo Evgeniya Naumova, laikinai einanti „Kaspersky“ generalinės direktorės pareigas Europoje.

„Kaspersky“ kompanija yra pasiryžusi padėti moteris ir kovoti su lyčių nelygybe kibernetinio saugumo pramonėje. Bendrovė sukūrė internetinę bendruomenę „Moterys kibernetiniame saugume“, kurios tikslas – paremti moteris, kurios tik pradeda savo karjerą ar kurios jau dirba šioje pramonės srityje. „Kaspersky“ bendradarbiauja su „Girls in Tech“ ir remia AMPLIFY moterų konkursą, kuris padeda įgyvendinti startuolių idėjas. Bendrovė reguliariai organizuoja „CyberStarts“ renginius JAV ir Europoje, įgalindama naujos kartos kibernetinio saugumo specialistus. Viena iš pagrindinių renginio temų – kaip sumažinti lyčių nelygybę kibernetinio saugumo srityje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!