Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/7027/lietuvos-blogeriu-konferencija-2007/spausdinti/

Lietuvos blogerių konferencija 2007

Publikuota: 2007-02-13 12:14
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Liutauras Ulevičius

Kovo 14 dieną Vilniuje įvyks pirmoji Lietuvos blogerių konferencija. Blogus rašantys autoriai, verslo, politikos ir žiniasklaidos atstovai diskutuos apie naują virtualios erdvės fenomeną, nagrinės jo poveikį Lietuvos visuomenei, verslui ir viešajai politikai.

Šiuo metu lietuviškai rašomų blogų priskaičiuojama iki 50 tūkst. Tai sudaro apie 4-5 proc. visų interneto vartotojų. Didžiausios lietuviškų blogų bendruomenės įsikūrusios lietuviškame www.blogas.lt, tarptautiniuose www.livejournal.com, www.blogger.com. Pastaruoju metu blogai išplito ir tradicine laikomoje žiniasklaidoje – blogų skiltis turi interneto portalai www.delfi.lt, www.alfa.lt, www.vz.lt. Pasaulyje pastebimas ir atvirkštinis reiškinys, kai garsiausių blogų įrašai pasirinktinai spausdinami spaudoje, komentuojami radijuje ar televizijoje.

Pasak Arnoldo Rogoznyj, vieno vieno iš konferencijos iniciatorių ir bene garsiausio lietuviško blogo www.zudykreklama.lt autoriaus, pirmoji Lietuvos blogerių konferencija siekia visuomenei pristatyti blogus, populiarianti ir suteikti naujus informacijos šaltinius, alternatyvas masinei bukinančiai produkcijai. Blogai yra subjektyvūs, kartais liūdni ir retai atnaujinami, tačiau geriausi pasižymi konstruktyvumu, savo srities išmanymu ir gilia analize. Svarbiausia, tai nefiltruota Lietuvos žmonių realybė ir gyvas mūsų visų paveikslas.

Blogas – tai iš internetinio dienoraščio išsivystęs reiškinys, kai autorius savo mintis reguliariai skelbia savo valdomoje interneto svetainėje ar tinklalapyje. Įrašai gali būti skirti laisvalaikio, kultūros, verslo, politikos sritims ar tiesiog atskiro asmens kasdienybei. Dėl vis didėjančios blogų autorių bendruomenės įtakos blogai pradedami vadinti piliečių žiniasklaida, nes dėl įkūrimo ir prieigos paprastumo blogai jau tapo puikia visuomenės informavimo priemone, galinčia skleisti svarbiausias žinias efektyviau ir sparčiau už tradicinę spaudą, radiją ar televiziją.

Konferencijos idėja kilo kelių lietuviškų blogų autoriams ir iš karto susilaukė Lietuvos verslo įmonių paramos. Pagrindinis konferencijos rėmėjas – mobiliojo interneto portalas „Omni SurfPort“, informacinis partneris – interneto portalas „lrytas.lt“, taip pat padeda „BadDog“, www.blogas.lt. Naujausią informaciją apie pasiruošimą konnferencijai galite rasti interneto svetainėje www.blogas.lt/konferencija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!