Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/70222/svietimo-inovaciju-paroda-mokykla-2019/spausdinti/

Švietimo inovacijų paroda „Mokykla 2019“

Publikuota: 2019-10-23 10:32
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LR švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Lapkričio 22–23 dienomis į Lietuvos parodų ir kongresų centrą „Litexpo“ kviečia 9-oji švietimo inovacijų paroda „Mokykla 2019“. Šių metų parodos tema „Mokomės drauge“. Per dvi dienas bus galima aplankyti daugiau nei 160 įvairaus formato edukacinių renginių, skirtų mokytojams, vaikams, tėvams.

Kokias demokratijos ribas vaikams nubrėžti šeimoje, kaip ugdyti informatinį matematinį mąstymą, kokios pagalbos reikia pradedančiajam mokytojui, kaip veiksmingiau pasinaudoti įsigyta interaktyvia lenta mokykloje, kaip ugdyti skaitmeninės visuomenės piliečius, kaip padėti autistui vaikui, – parodos lankytojams bus atsakyta į daugybę įvairiausių klausimų, gyvai ir interaktyviai pristatomos ugdymo metodikos, demonstruojamos naujausios priemonės ir technologijos, aptariami mokyklose realiai veikiantys pavyzdžiai ir sėkmės istorijos.

Be tradicinio Mokytojų kambario, pirmą kartą parodoje bus įrengta zona – Mokytojų laikas. Čia mokytojai gaus konsultacijas įvairiomis švietimo temomis. Pvz., prof. dr. Alvyra Galkienė konsultuos, kaip mokyti iš emigracijos grįžusių ar migruojančių šeimų vaikus, turinčius specialiųjų ugdymosi poreikių ar tautinių mažumų vaikus, prof. dr. Palmira Pečiuliauskienė – apie gamtamokslinio ugdymo turinį ir mokinių mokymosi motyvaciją, prof. dr. Vilija Salienė – ugdymo atrankos principus lituanistiniame ugdyme, prof. dr. Daiva Jakovonytė-Staškuvienė – ankstyvojo ugdymo temomis, dr. Asta Meškauskienė pristatys pedagogų kompetencijų tobulinimą ir modulio studijas Vilniaus universitete ir kt.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, be kita ko, pristatys naują internetinę patyčių ir smurto prevencijos platformą: čia mokytojai suras atsakymus į dažniausiai kylančius klausimus, vyks diskusijų forumas, atvejų analizės, bus skelbiami pamokų planai, naudinga literatūra.

Į klausimus, koks išorinio mokinių pasiekimų vertinimo tikslas, kur panaudojami patikrinimų rezultatai, kokios tinkamiausios vertinimo formos, bus atsakyta renginyje „Mokinių pasiekimų vertinimo kaita“ Švietimo politikos erdvėje 5.2 salėje. Čia bus diskutuojama ir apie mokyklų vadovų darbą.

Šiemet lankytojų lauks net 9 atradimų laboratorijos: ekologijos, konstravimo, gamtamokslinė, gamtos ir emocijų, išgyvenimo ir kt. Veiklas šiose laboratorijose organizuos mokytojai, vaikų darželių auklėtojai ir Vilniaus universiteto mokslininkai.

Švietimo inovacijų parodą organizuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Nacionalinė švietimo agentūra ir Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!