Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/70114/insurtech-sprendimai-keicia-tradicine-draudimo-rinka/spausdinti/

„Insurtech“ sprendimai keičia tradicinę draudimo rinką

Publikuota: 2019-10-15 15:32
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Finansinių technologijų („fintech“) sektorius Lietuvoje išgyvena sparčios plėtros laikotarpį. Palanki reguliacinė aplinka, auganti profesionalų bazė bei galimybė vykdyti veiklą visoje Europos Sąjungoje (ES) pritraukia į šalį gausias investicijas, leidžiančias Lietuvai neatsilikti nuo stipriausių „fintech“ šalių pasaulyje. Šis proveržis ypatingai keičia ir konservatyvumu pasižymintį šalies draudimo sektorių, kuriame besikuriantys startuoliai taiko modernius sprendimus bei tampa vis labiau pastebimi tarptautiniu mastu, rašoma pranešime spaudai.

„Fintech“ sektoriaus atstovų siūlomos paslaugos ir produktai yra labai įvairūs – investicijos, mokėjimai, skolinimasis, bankininkystė bei draudimas. Pastaroji sektoriaus subkategorija, dar vadinama „insurtech“ sąvoka, taiko inovatyvius technologijų sprendimus draudimo kontekste, siekiant teikti efektyvesnes paslaugas galutiniam vartotojui. Ši sritis aktyviai vystosi pasauliniu mastu: į ją paskutinį ketvirtį buvo investuota beveik 1,4 mlrd. dolerių.

Pastebima, kad „insurtech“ įmonės yra pajėgios mesti rimtą iššūkį tradicinėms draudimo bendrovėms. „Insurtech“ naudojamų technologinių sprendimų dėka mažėja draudimo paslaugų vertė, nes efektyvi draudimo įvykių prevencija mažina draudimo išmokų sumas, o automatizuoti sprendimai apkarpo administracinius kaštus.

Siekiant užtikrinti tolimesnę finansinių technologijų sektoriaus plėtrą Lietuvoje bei tinkamai išnaudoti jo suteikiamas galimybes, imamasi įvairių priemonių, padedančių neatsilikti nuo pasaulinių tendencijų. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kartu su partneriais jau pusę metų vykdo ES investicinių fondų finansuojamą projektą „Finansinių technologijų inovacijų populiarinimas ir skatinimas“, o lapkričio 27-28 d. organizuoja sektoriaus atstovus vienijančią konferenciją „FinTech Inn 2019“.

„Viena ambicingiausių MITA veiklų šiais metais yra tarptautinės konferencijos „FinTech Inn 2019“, sulaukiančios milžiniško susidomėjimo iš visos Europos, organizavimas. Kartu su partneriais – Finansų ministerija, Lietuvos banku ir „Investuok Lietuvoje“ – šiemet tikimės pritraukti ne mažiau kaip 3000 dalyvių iš 30 pasaulio šalių bei planuojame surengti apie 1200 B2B susitikimų“, – apie artėjančią konferenciją pasakoja MITA direktorius Kęstutis Šetkus.

Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ finansinių bei draudimo technologijų iššūkius ir galimybes aptars pasaulyje žinomi „insurtech“ sektoriaus lyderiai: įtakingiausias pasaulyje „insurtech“ srities nuomonės formuotojas Matteo Carbone, skaitmeninio draudimo ekspertas ir „InsureAbout“ įkūrėjas Timo Dreger, „Prospect Insurance Brokers Lloyds“ vadovas Simon Hogg bei kiti pranešėjai. Savo sėkmės istorijomis dalinsis ir Lietuvos „insurtech“ įmonių vadovai.

„Fintech Landscape in Lithuania 2018“ ataskaitos duomenimis, pernai „fintech“ sektoriaus dalyvių skaičius išaugo 40 proc. – nuo 117 iki 170 įmonių, o įvairiuose sektoriuose dirba daugiau nei 2,6 tūkst. specialistų.

MITA direktoriaus Kęstučio Šetkaus teigimu, jei toks augimas tęsis toliau, Lietuva netolimoje ateityje galės vadintis Europos „fintech“ centru.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!