Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/70106/pazangiu-ideju-konferencija-tedxkaunas-pristato-zinutes-butelyje/spausdinti/

Pažangių idėjų konferencija „TEDxKaunas“ pristato „Žinutes butelyje“

Publikuota: 2019-10-15 11:36
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Šių metų lapkričio 17 dieną Kauno Kultūros centro didžiojoje salėje vyks pažangių idėjų konferencija „TEDxKaunas 2019: Message in a Bottle“. Renginio metu dalyviai turės galimybę išgirsti novatoriškas, įkvepiančias, o kartais ir provokuojančias idėjas, kurias anglų kalba pristatys įvairių sričių ekspertai iš Lietuvos ir užsienio – rašytojai, mokytojai, menininkai, antropologai ir kiti.

Pažangių idėjų konferencija TEDxKaunas pristato „Žinutes butelyje“
Pažangių idėjų konferencija TEDxKaunas pristato „Žinutes butelyje“

TED organizacijos tikslas – skleisti dėmesio vertas idėjas („ideas worth spreading“), pristatomas įtaigingų, 18 minučių ar trumpiau trunkančių pranešimų formatu.

Ne pelno siekiančios TED (angl. Technology, Entertainment, Design) organizacijos vardas yra gerai žinomas smalsių, mąstančių, aktyvių žmonių tarpe visame pasaulyje. Pirmą kartą 1984 metais įvykusi TED konferencija sujungė technologijų, pramogų ir dizaino sritis, o vėliau išsiplėtė į renginį, aprėpiantį daugelį temų – nuo mokslo iki verslo ir globalinių iššūkių. Dabar TED konferencijose idėjos pristatomos daugiau kaip 100 kalbų, o nepriklausomi TEDx renginiai, organizuojami iniciatyvių savanorių, padeda pažangioms idėjoms sklisti vietos bendruomenėse.

„Žinutės butelyje“ prasmė

Šių metų TEDxKaunas renginio tema – „Message in a Bottle“ (liet. Žinutė butelyje). Žinutės buteliuose nuo seno buvo naudojamos studijuoti vandens srovėms, rasti naujų susirašinėjimo draugų, pranešti naujienas, įspėti apie pavojų ar prašyti pagalbos atsidūrus nelaimėje. Kokia bebūtų žinutės forma ir ją siunčiančiojo tikslas, visuose žinutes saugančiuose „buteliuose“ slypi viltis, kad būsi išgirstas. Konferencijos organizatorių manymu, ši tema gerai atspindi tai, kas šiomis dienomis vyksta pasaulyje ir žmonių viduje – technologinės naujovės, žmogaus teisių pažeidimai, tarša ir pasaulinis atšilimas, hibridiniai ir pilietiniai karai, gyvenimo tempo greitėjimas ir vidinės ramybės paieškos.

„TEDxKaunas 2019: Message in a Bottle“ konferencijos pranešėjai siūlys įvairiais kampais pažiūrėti į kasdieninius mūsų iššūkius.

p>
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!