Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/70093/fortnite-paduotas-i-teisma-prilyginamas-kokainui/spausdinti/

„Fortnite“ – paduotas į teismą, prilyginamas kokainui

Publikuota: 2019-10-14 10:25
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Paulius Strazdauskas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Internetinių vaizdo žaidimų sensacijos „Fortnite“ kūrėjai penktadienį buvo apkaltinti tuo, kad žaidimas sukėlė priklausomybę. Ieškinį prieš kompaniją pateikė du moksleiviai iš Kanados. Žaidimui atsidavusių jaunuolių vardu teigiama, kad žaidimas prilygsta kokainui ir, kad jis sukelia dopamino gamybą organizme.

„Fortnite“ – paduotas į teismą, prilyginamas kokainui

Kaip teigiama ieškinyje, žaidimo mechanika buvo sukurta tam, kad žmonės būtų priklausomi nuo šio žaidimo. Įdomu ir tai, jog visa tai prilyginama strategijai, kuri buvo naudojama norint lošėjus pripratinti prie lošimo automatų. Jaunuoliams atstovaujantis advokatas Jeanas-Philippe‘as Caronas teigia, jog žaidimo kūrėjai į pagalbą buvo pasitelkę psichologus, kurie turėjo padėti sukurti priklausomybę keliantį žaidimą. Pažymima ir tai, kad kūrėjai neperspėja apie galimas rizikas „Fortnite“ žaidime. Advokatas įsitikinęs, kad bylos nagrinėjimo atveju kūrėjai gali patirti milžiniškus nuostolius, o nukentėję asmenys iš kompanijos gali prisiteisti dešimtis ar net šimtus milijonų JAV dolerių.

„Priklausomybė nuo „Fortnite“ žaidimo daro realią žalą žaidėjui gyvenimams – jie nevalgo, nesiprausia ir su niekuo nebendrauja“,- teigiama pranešime, o taip pat pabrėžiama, jog žaidėjai vėliau yra priversti gydytis nuo priklausomybės šiam žaidimui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!