Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/70040/robotai-dulkiu-siurbliai-ir-kitos-technologijos-namuose-sumazina-rupesciu-bet-papildo-zalu-statistika/spausdinti/

Robotai dulkių siurbliai ir kitos technologijos namuose sumažina rūpesčių, bet papildo žalų statistiką

Publikuota: 2019-10-10 09:15
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Dulkių siurbliai robotai palengvina namų ruošos darbus, tačiau vis dažniau patenka į žalų statistiką greta jau įprastų atvejų, kai svečiuose netyčia sudaužomas televizorius, sugadinamas fotoaparatas ar kita elektroninė įranga, rašoma pranešime spaudai.

„Dulkių siurblys robotas vis dar yra naujovė namuose, todėl žadina į svečius atėjusių vaikų smalsumą. Mūsų klientų patirtis rodo, kad pirmą kartą matomą įrenginį mažieji gali palaikyti žaislu ir netyčia jį sugadinti“, – pastebi „Lietuvos draudimo“ Gyventojų turto draudimo vadovas Andrius Gimbickas.

Šiemet per vieną mėnesį buvo užfiksuoti du incidentai, kai modernūs dulkių siurbliai nukentėjo nuo neatsargaus vaikų elgesio svečiuose. Į draudimo bendrovę vaikų tėvai kreipėsi siekdami, kad kitų asmenų turtui padaryta žala būtų atlyginta pagal asmens civilinės atsakomybės draudimą.

„Giminaičiams priklausantį dulkių siurblį robotą vaikai netyčia numetė nuo laiptų. Dar vienas robotas buvo sugadintas, kai besisvečiuojantis keturmetis, klientų sūnus, ant prietaiso išliejo pieno kokteilį. Abiem atvejais atlyginome žalą. Praktika parodė, kad tokiais atvejais turto savininkų patirtų nuostolių suma siekia apie 250–400 eurų“, – pasakoja A. Gimbickas.

Draudimo bendrovės žalų ekspertai atkreipia dėmesį, kad vienas dažniausiai svečiuose apgadinamų daiktų yra televizorius.

„Ant žemės netyčia nuverstas televizorius kartais atrodo visiškai nepažeistas išoriškai, tačiau įjungus jis nebeveikia taip gerai kaip anksčiau – vaizdas ekrane būna išsiliejęs, pastebima ir kitų trūkumų“, – sako A. Gimbickas.

Kuo didesnis ir naujesnis yra televizorius, tuo didesnė žala skaičiuojama jį apgadinus.

„Klientė nurodė, kad televizorių „Samsung“ svečiuose sudaužė imdama indą, kuris išslydo iš rankų ir trenkėsi į ekraną. Dar vienas televizorius buvo sugadintas, kai į ekraną žaislu pataikė vaikas“, – pavyzdžius vardija draudimo ekspertas. Panašių žalų sumos įprastai siekia 500–600 ir daugiau eurų.

Draudimo bendrovė taip pat yra užfiksavusi žalas, kai klientai ar jų atžalos svečiuose sudaužo elektrinės viryklės kaitlentę, skaitmeninį fotoaparatą, kompiuterį. Šiemet buvo užregistruotas ir atvejis, kai vaikas kamuoliu numušė gyventojų bendrijai priklausančią vaizdo kamerą ir padarė beveik 350 eurų žalą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!