Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/69974/lietuvos-verslo-paramos-agenturoje-diskusija-apie-saules-energetika/spausdinti/

Lietuvos verslo paramos agentūroje – diskusija apie saulės energetiką

Publikuota: 2019-10-03 20:49
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

2018 m. saulės energija sudarė 0,5 proc. visų atsinaujinančių energetikos išteklių išlaidų Lietuvoje (Lietuvos statistikos departamento duomenys). Nepaisant to, kad saulės energetika nėra itin plačiai išvystyta, Lietuvoje pastebimas saulės elektrinėse sugeneruoto energijos kiekio augimas – saulės elektrinės 2018 m. pagamino 86,6 mln. kilovatvalandžių (kWh) elektros energijos – 27,3 proc. daugiau nei 2017 m. Tai – sveikintinas pokytis, ne tik dėl to, kad taip skatinama vietinė elektros energijos gamyba ir prisidedama prie klimato kaitos stabdymo, bet ir dėl to, kad matomas saulės energetikos populiarinimo potencialas.

Lietuvos verslo paramos agentūroje - diskusija apie saulės energetiką

Šių metų spalio 10 d. Lietuvos verslo paramos agentūroje (LVPA) organizuojamas seminaras-diskusija „Saulės energetika – palankios galimybės sutaupyti“.

Lietuva, kaip ir kitos Europos sąjungos valstybės narės, pagal Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą (ES) 2018/2001 dėl skatinimo naudoti atsinaujinančiųjų išteklių energiją yra įsipareigojusi užtikrinti, kad bendrojo galutinio energijos suvartojimo procentinė dalis, kurią sudaro atsinaujinančių išteklių energija, 2030 m. būtų bent 32 procentai.

Nacionalinėje energetinės nepriklausomybės strategijoje numatyti dar aukštesni rodikliai – atsinaujinančių energetikos išteklių (AEI) dalis galutiniame energijos suvartojime iki 2020 m. turėtų būti ne mažesnė nei 30 proc., iki 2030 m. – 45 proc., o 2050 m. – net 80 proc.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis 2017 m. Lietuvoje AEI dalis bendrame šalies energijos balanse buvo 25,77 proc., todėl siekiant įgyvendinti Nacionalinės strategijos ir ES direktyvos tikslus būtina aktyviai investuoti į AEI, įskaitant ir saulės energijos panaudojimą.

LVPA organizuojamame seminare apie saulės energetikos perspektyvas Lietuvoje, ES investicijas į saulės energijos panaudojimą, jos naudą ir kitus aspektus diskutuos LVPA direktorius Aurimas Pautienius-Želvys, Energetikos viceministras Rytis Kėvelaitis, Lietuvos saulės energetikos asociacijos prezidentas Vitas Mačiulis ir viceprezidentas Andrius Karazinas bei LVPA Investicijų valdymo tarnybos direktoriaus pavaduotojas Karolis Balaišis.

Renginio vieta: VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra, Savanorių pr. 28, Vilnius

Renginio laikas: 2019 m. spalio 10 d., 9:15 val.

Kviečiame prisijungti ir prisidėti prie žaliosios energetikos plėtros Lietuvoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!