Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/69946/spalis-kibernetinio-saugumo-menuo/spausdinti/

Spalis – kibernetinio saugumo mėnuo

Publikuota: 2019-10-02 19:49
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Europos Komisija

Spalio mėn. pradedama Europos kibernetinio saugumo kampanija, kurią koordinuoja Europos Sąjungos kibernetinio saugumo agentūra ir Europos Komisija remiant valstybėms narėms. Kampanijos tikslas – visoje Europoje ugdyti piliečių sąmoningumą kibernetinio saugumo klausimais.

Šiais metais akcentuojamas poreikis išsiugdyti tinkamus įpročius ir siekiama padėti naudotojams atpažinti naujų technologijų riziką.

Už skaitmeninę ekonomiką ir skaitmeninės visuomenės reikalus atsakinga Europos Komisijos narė Mariya Gabriel sakė: „Pradedame 2019 m. Europos kibernetinio saugumo mėnesį. Plačiau informuosime apie saugumą internete ir ateičiai reikalingus kibernetinio saugumo įgūdžius. Norint sukurti bendrąją skaitmeninę rinką, būtina pasirūpinti, kad ES piliečiai, ypač jaunimas, mokėtų ir gebėtų apsisaugoti internete. Mes visi kartu atsakingi už tai, kad piliečiai naujomis technologijomis naudotųsi atsakingai.“

Europos kibernetinio saugumo mėnuo yra kasmetinė ES piliečių ir organizacijų informavimo kampanija, per kurią pateikiama aktualiausia informacija apie saugumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!