Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/69926/jav-nemalones-gali-susilaukti-ir-daugiau-kinijos-kompaniju-tarp-ju-lenovo-ir-oneplus/spausdinti/

JAV nemalonės gali susilaukti ir daugiau Kinijos kompanijų, tarp jų „Lenovo“ ir „OnePlus“

Publikuota: 2019-10-01 11:38
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Tarptautinė Jungtinių Amerikos Valstijų prekybos komisija pradėjo tyrimą dėl galimo Kinijos gamintojų patentų pažeidimo. Tarp minimų kompanijų yra „OnePlus“, „Lenovo“, „TCL“, „Hisense Group“ ir kiti gerai žinomi vardai.

JAV nemalonės gali susilaukti ir daugiau Kinijos kompanijų, tarp jų „Lenovo“ ir „OnePlus“

Tyrimas pradėtas po to, kai rugpjūčio 26 dieną vieną iš Taivano liejyklų parašė skundą dėl to, jog „TSMC“ pažeidė net 16 patentų. Teigiama, jog pažeidžiami pagrindiniai puslaidininkių gaminimo patentai, tame tarpe ir 7nm technologija šiuo metu gaminama „TSMC“.

Tarptautinė Jungtinių Amerikos Valstijų prekybos komisija taip pat sulaukė prašymų pradėti tyrimą ir sustabdyti procesorių naudojimą bei platinimą, kurie buvo pagaminti pažeidžiant patentus. Vien per šiuos metus Jungtinių Amerikos Valstijų kompanijos jau pareiškė 337 prašymus pradėti tyrimus dėl Kinijos kompanijų veiksmų. Dažniausiai nusiskundimai susiję su mobiliaisiais telefonais, kompiuteriais bei specialia maisto produktų gamybos įranga.

Minėtosios kompanijos turės bendradarbiauti su tyrimą vykdančiais pareigūnais. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog šie tyrimai yra prekybos karo tarp Kinijos ir JAV padarinys, tačiau tvirtinama, jog tai neturi jokio priežastinio ryšio.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!