Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/69777/strategiskai-svarbus-energetikos-sektorius-reikalauja-daugiau-specialistu-kokios-perspektyvos-atsiveria-sioje-srityje/spausdinti/

Strategiškai svarbus energetikos sektorius reikalauja daugiau specialistų: kokios perspektyvos atsiveria šioje srityje?

Publikuota: 2019-09-19 14:53
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Energetika – ypatingą reikšmę valstybei turinti ūkio sfera, todėl specialistų poreikis čia itin didelis. Šiandien, kai visame pasaulyje vystomos įvairios atsinaujinančių energijos šaltinių technologijos, o rinkoms siūlomi nauji sprendimai, ypač reikia specialistų, turinčių naujausių žinių ir gebėjimų. „Energetikai prisideda prie valstybės nepriklausomybės“, – tikina elektros perdavimo bendrovės „Litgrid“ generalinis direktorius Daivis Virbickas.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.

Statistika rodo, kad net 60 proc. lietuvių mano, kad energetiko profesija Lietuvoje yra perspektyvi, o šiandieninėje darbo rinkoje tai – itin darbdavių geidžiamas specialistas. Tačiau, pasak šioje srityje veikiančių įmonių vadovų, specialistų vis tik trūksta.

„Energetikos specialistų poreikis darbo rinkoje labai didelis, ypač trūksta inžinierių, – pažymi D. Virbickas. – Tačiau jaunuoliai kažkodėl vis dar vangiai renkasi inžinerines specialybes, nors dirbant šioje srityje galima ne tik daug sužinoti, nuolat tobulėti, bet ir užsidirbti“.

Apie tai, kuo aktuali ir svarbi energetiko profesija, kokios kompetencijos reikalingos tokiems specialistams ir kaip jas išlaikyti bus diskutuojama jau rugsėjo 20 d. Kauno technologijos universiteto (KTU) Elektros ir elektronikos fakulteto (EEF) ir Lietuvos elektros energetikos asociacijos rengiamoje konferencijoje „Energetiko profesija: kompetencijos, svarba, iššūkiai“. Konferencijoje dalyvaus Lietuvos Respublikos (LR) Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas, Seimo atstovai, švietimo sektoriaus bei verslo atstovai.

Organizatoriai tikisi, kad konferencija paskatins ne tik diskusijas, bet ir realius pokyčius, kad tai bus renginys, kuriame kiekvienas ieškotų atsakymo, kaip išlaikyti energetiko profesijos kompetencijos lygį, įvardinant šią profesiją, kaip turinčią strateginę reikšmę valstybės saugumui.

Konferencija „Energetiko profesija: kompetencijos, svarba, iššūkiai“ Kauno technologijos universiteto Elektros ir elektronikos fakultete (Studentų g. 48, Kaunas) vyks rugsėjo 20 d. 10.30 val.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!