Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/69706/vienoje-is-jav-valstiju-uzdraustos-kvepiancios-elektronines-cigaretes/spausdinti/

Vienoje iš JAV valstijų uždraustos kvepiančios elektroninės cigaretės

Publikuota: 2019-09-14 14:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Mičiganas tapo pirmąja Jungtinių Amerikos Valstijų valstija, uždrausiančia prekybą įvairių skonių elektroninėmis cigaretėmis, skelbia cnet.com.

Draudimas, galiosiantis šešis mėnesius, buvo inicijuotas Mičigano gubernatorės Gretchen Whitmer iš valstijos Sveikatos ir žmogiškųjų išteklių departamento.

Vienoje iš JAV valstijų uždraustos kvepiančios elektroninės cigaretės

„Elektronines cigaretes gaminančios bendrovės naudoja saldainius primenančius skonius, padedančius prie nikotino įpratinti vaikus. Be to, tokie nekalti skoniai perša klaidingą nuomonę, esą, tokie produktai nekenkia sveikatai. Šiandien tam padarytas galas“, – tvirtina G. Whitmer.

Draudimas taip pat galioja ir elektroninių cigarečių ir jų papildų rinkodarai, teigiančiai, jog tai švarūs, saugūs ir sveikatai nekenksmingi produktai. G. Whitmer tai pat nurodė Mičigano susisiekimo departamentui įgyvendinti seniau priimtą draudimą reklamuoti elektronines cigaretes lauko stenduose.

G. Whitmer atstovai sako, kad draudimo projektas jau pateiktas, tačiau įsigalios per artimiausias savaites.

Liepą San Francisko mieste taip pat įsigaliojo draudimas prekiauti elektroninėmis cigaretėmis, kuriuo siekiama apsaugoti jaunų žmonių sveikatą.

Draudimai įsigaliojo pasirodant vis daugiau informacijos, jog elektroninės cigaretės siejamos su plaučių ligomis ir kitais negalavimais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!