Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/69477/vilniuje-vyks-pirmoji-baltijos-salyse-3d-programines-irangos-konferencija-catch-up-skechup-2019/spausdinti/

Vilniuje vyks pirmoji Baltijos šalyse 3D programinės įrangos konferencija „Catch up SkechUp 2019“

Publikuota: 2019-08-29 21:07
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pirmą kartą Lietuvoje ir Baltijos šalyse vyks 3D programinės įrangos konferencija „Catch up SkechUp 2019“. To paties žanro JAV vykstantis renginys „3D Basecamp“ jau spėjo tapti bene didžiausiu „Trimble SketchUp“ renginiu pasaulyje. Konferencijos metu bus pristatytos programinės įrangos naujovės.

Vilniuje vyks pirmoji Baltijos šalyse 3D programinės įrangos konferencija „Catch up SkechUp 2019“

Apie konferenciją pasakoja organizatoriaus „GeoNovus“ atstovė Paulina Lisevičiūtė, kurios teigimu jau pirmasis renginys Baltijos šalyse pritraukė programinės įrangos specialistams gerai pažįstamų veidų, kurie pristatys erdvinio modeliavimo technologijų naujienas. Paulina išduoda, jog konferencijoje pranešimus skaitys ir „Estimator for SketchUp“, „PDF generator“, „Issue Tracker“, ir „Framer“ kūrėjas John Brock iš „BrockWorks Technologies Inc.“

„Trimble SkechUp“ – bene populiariausia 3D projektavimo programa pasaulyje. Kiekvienais metais ši programinė įranga sparčiai tobulėja, todėl atnaujinti žinias visada naudinga. Pasak organizatorių atstovės, taip ir gimė pavadinimas „Catch up SkechUp“ (pasivyk žinias).

„Idėja organizuoti konferenciją kilo siekiant suburti 3D projektuotojų bendruomenę bei kartu plėsti žinių ir patirties bagažą. Tik nepailstamai tobulėjant Lietuva išliks tarp informacinių technologijų lyderių“, – džiaugėsi Paulina.

Pranešėjų sąraše bus galima išvysti ne vieną technologijų guru. Tarp jų ir ypatingą svečią – John Brock, kuris pranešimą skaitys nuotoliniu būdu. John Brock yra gyvenamųjų namų projektuotojas, konstruktorius, turintis stulbinamą patirtį. Jis yra parašęs ir išleidęs knygą „SketchUp for Builders“ ir sukūręs plačiai žinomus papildinius: „Estimator for SketchUp“, „Framer for SketchUp“, „Issue Tracker“ ir „PDF Importer“. John Brock papasakos apie aktualiausias naujoves produktų gamintojams, architektams ir interjero dizaineriams.

Konferencijos metu Imantas Maciukevičius kalbės apie naujausius būdus kurti ir pritaikyti medžiagas renderinant ir kuriant vizualizacijas. Dalyviai bus supažindinami ir su interaktyvių vizualizacijų kūrimu naudojant „Unreal engine“ programą. Organizatorių atstovė Paulina Lisevičiūtė pristatys „Trimble SketchUp“ ekosistemą, sąsajas su „3D Warehouse“ biblioteka: kaip pasirinkti tinkamus 3D modelius, kaip juos teisingai įkelti ir paversti komponentais ar grupėmis? Kaip paruošti modelius 3D prezentacijai? Svečias iš Latvijos Kārlis Bruņenieks papasakos apie dinaminius komponentus ir sudėtingų želdynų vizualizavimą. Justinas Dūdėnas pristatys „LayOut“ sąsają su „SketchUp Pro“. Kaip darbo eiga gali atrodyti patogi perkeliant informaciją iš 3D modelio į 2D dokumentaciją? Kokie privalumai ir kas naudinga?

„Trimble SkechUp“ – bene plačiausias galimybes turinti programa, kuria galima projektuoti nuo pastatų architektūros ar interjero iki drono. Programa turi plačias sąsajas su virtualios realybės akiniais ir 3D spausdintuvais. „Sumodeliavus 3D objektą, galima jį pateikti 2D, filmuko formatu arba perkelti į 2D dokumentaciją“, – pasakojo P. Lisevičiūtė.

Konferencija „Catch up SketchUp“, vyks rugsėjo 5 d. 12:00 – 19:00 val. Technopolyje. Konferencijos metu bus galimybė nemokamai išbandyti „SketchUp Pro 2019“, bei naujus papildinius, pavyzdžiui, „V-Ray Next for SketchUp“ ir „Skatter“. Dalyviai kviečiami atsinešti savo kompiuterius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!