Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/69434/festivalio-inovaciju-savaite-2019-renginiai-atveria-duris/spausdinti/

Festivalio „Inovacijų savaitė 2019“ renginiai atveria duris

Publikuota: 2019-08-26 15:58
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Ketvirtus metus iš eilės vykstantis festivalis „Inovacijų savaitė 2019“ šiemet rugsėjo 16–22 d. aplankys 5 Lietuvos miestus: renginiai vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Tauragėje, rašoma pranešime spaudai.

„Inovacijų savaitė 2019“ – tai novatoriškų idėjų kupinas įvairiuose Lietuvos miestuose vykstantys festivalis, suburiantis inovacijų entuziastus: visuomenininkus, verslo, mokslo, viešojo sektoriaus atstovus ir jaunimą dalytis ateities vizijomis. Miestų festivalio renginius jungia 3 aktualios temos: skaitmeninimas ir dirbtinis intelektas, dizaino inovacijos ir kūrybinės industrijos, jauno ir inovatyvaus verslo skatinimas.

Foto: MITA archyvas, „Inovacijų Savaitė 2018“.
Foto: MITA archyvas, „Inovacijų Savaitė 2018“.

Festivalio dalyviams bus atviri įvairūs renginiai: paskaitos, konferencijos, seminarai, parodos, hakatonai, inovacijų demonstracijos, interaktyvios pramogos, nemokamos programavimo pamokos, protmūšis, atvirų durų dienos, orientavimosi varžybos ir daug kitų veiklų. Festivalio programoje – daugiau kaip 30 renginių, kurie pritrauks apie 3 tūkst. dalyvių.

„Festivalio programos kūrėjai yra aktyvūs inovacijų ekosistemos dalyviai, kurie turi tikslą, kad Lietuva pasiektų proveržį šioje srityje. Kviečiame visus norinčius prisijungti ir kartu organizuoti renginius, dalytis sėkmės istorijomis ir pasiteisinusia inovacijų praktika“, – sako Kęstutis Šetkus, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorius.

Festivalio renginiai miestų gyventojus ir svečius kvies atsakyti į svarbius klausimus: kokį poveikį daro skaitmeninės technologijos, kaip keičiasi mūsų kasdienybė, vartojimo įpročiai, verslai ir pramonė; kokias galimybes atveria nauji dizaino sprendimai, kaip keičia mąstymą; kokį augimo potencialą turi jauni verslai ir startuoliai, kaip jiems padėti vystyti idėjas.

„Inovacijų savaitės 2019“ renginius organizuoja Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), o globoja Ekonomikos ir inovacijų ministerija. Festivalio draugai: mokslo ir technologijų parkai bei kitos organizacijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!