Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/69337/autopiloto-valdoma-tesla-model-3-su-zmonemis-rezesi-i-vilkika-uzsiliepsnojo-ir-sprogo/spausdinti/

Autopiloto valdoma „Tesla Model 3“ su žmonėmis rėžėsi į vilkiką, užsiliepsnojo ir sprogo

Publikuota: 2019-08-16 19:32
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Po praėjusio savaitgalio „Tesla“ grimzta į didesnį problemų liūną. Maskvoje autopiloto valdoma „Tesla Model 3“ atsitrenkė į kelkraštyje stovintį vilikiką. Po smūgio lengvasis automobilis užsidegė, nugriaudėjo ne vienas sprogimas.

„Tesla Model 3“ gaisras
„Tesla Model 3“ gaisras

Kaip rašoma endgadget.com, dar viena „Tesla“ avarija primena apie tai, kad kompanijos kurtas autopilotas nėra tobulas. Aleksejus Tretiakovas praneša, kad jo elektromobilis „Tesla Model 3“ Maskvoje atsitrenkė į šalikelėje stovintį vilkiką. Avarijos metu elektromobilyje buvo įjungtas autopilotas.

Vairuotojas sako, kad vairavo nepažeisdamas taisyklių, rankas laikė ant vairo, tačiau nei jis, nei automobilio sistema nepastebėjo kliūties. Įvairiuose šaltiniuose nurodoma, kad elektromobilio greitis buvo 100 km/val.

A. Tretyakovas ir du jo vaikai iš automobilio pasišalino išvengdami sunkesnių traumų. Ir tai spėjo padaryti laiku.

Netrukus po smūgio automobilio baterija užsiliepsnojo ir sprogo iš automobilio palikdama metalo krūvą.

Kol kas „Tesla“ nekomentuoja šio įvykio.

Ir tai jau ne pirmas toks sunkiai paaiškinamas atvejis. Dar šiais metais požeminiame garaže Šanchajuje užsiliepsnojo stovintis „Tesla“ automobilis.

Po šio įvykio įmonė ėmėsi atsargumo priemonių – sukūrė specialų puslapį, kuriame nurodoma, kaip tam tikrais atvejais elgtis vairuotojams. Perspėjama, kad bet kada gali tekti perimti kontrolę iš autopiloto.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!