Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/69317/facebook-patvirtino-irasinejusi-vartotoju-pokalbius-kurie-buvo-transkribuojami-pasaliniu-zmoniu/spausdinti/

„Facebook“ patvirtino įrašinėjusi vartotojų pokalbius, kurie buvo transkribuojami pašalinių žmonių

Publikuota: 2019-08-15 11:16
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Naujausias „Bloomberg“ atliktas tyrimas atskleidė, kad šimtai „Facebook“ nusamdytų darbuotojų klausėsi ir transkribavo vartotojų įrašytus pokalbius, praneša portalas „Deutsche Welle“. Pasak jų, kai kurie darbuotojai jautėsi atliekantys neetišką darbą.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.

Remiantis atlikto tyrimo rezultatais, taip „Facebook“ kompanija testavo savo naują transkripcijos programėlę, o tam buvo naudojami socialiniame tinkle įrašyti garso įrašai. Portalo „Bloomberg“ teigimu, socialinio tinklo valdytojai iš savo „Facebook Messenger“ programėlės siuntė privačius pokalbius bent vienai Kalifornijoje esančiai kompanijai, kurioje darbuotojai turėjo tų pokalbių klausytis ir juos transkribuoti.

Pati „Facebook“ korporacija teigia, kad prieš savaitę ji nustojo vykdyti šią praktiką.

Šis atradimas turėtų gan stipriai paveikti įmonės įvaizdį, ypač po to, kai ilgą laiką neigusi, kad klausosi pokalbių reklaminiais tikslais, dabar ji yra demaskuota.

Praėjusiais metais „Facebook“ įkūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas liudydamas prieš JAV Kongresą šiuos gandus pavadino sąmokslo teorija.

„Jūs kalbate apie šią visur sklandančią konspiracijos teoriją, kad mes visko klausomės per jūsų mikrofonus ir vėliau tą informaciją naudojame reklamoms, – M. Zuckerbergas teigė JAV politikams. – Mes taip nedarome.“

Antradienį „Facebook“ pripažino, kad „Bloomberg“ atliktas tyrimas yra teisingas, tačiau teisinosi, kad jis susijęs tik su tais vartotojais, kurie buvo sutikę dalytis savo pokalbių informacija. Tačiau, atlikto tyrimo duomenimis, korporacija taip ir neinformavo, kad tie įrašyti pokalbiai bus siunčiami trečiosioms šalims. Remiantis jos privatumo politika, automatinės sistemos apdirba gautus duomenis, kuriuos gauna iš vartotojų, tačiau niekur nėra rašoma apie žmonių komandas, kurios tuos pokalbius ir perrašo.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad transkribuoti pokalbius turėjusios įmonės nežinojo, kaip garso įrašai buvo gauti, o „Facebook“ nė neatskleidė, kam reikia juos perrašyti. Kai kurie darbuotojai teigė, kad jaučiasi atliekantys neetišką darbą, o dažnai pokalbiuose girdėtos vulgarybės juos vertė jaustis nepatogiai.

Panašių kritikos strėlių visai neseniai sulaukė ir kitos JAV korporacijos, kaip „Amazon“, „Apple“ ir „Google“, kurios buvo pričiuptos renkančios vartotojų pokalbių nuotrupas ir vėliau jas siunčiančios kitiems žmonėms peržiūrėti. Būtent šios trys korporacijos yra išleidusios balsu valdomų asistentų sistemas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!