Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/69137/zaisdamas-vaizdo-zaidima-16-metis-laimejo-3-mln-doleriu/spausdinti/

Žaisdamas vaizdo žaidimą 16-metis laimėjo 3 mln. dolerių

Publikuota: 2019-08-01 09:39
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Kai Kyle’as Giersdorfas pirmą kartą į rankas paėmė vaizdo žaidimų konsolės pultelį, jis buvo vienas iš 40 mln. žaidėjų, o sekmadienį 16-metis tapo čempionu ir laimėjo įspūdingą piniginį prizą.

Niujorke, „Arthur Ashe“ stadione, savaitgalį vykusiose „Fortnite“ pasaulio taurės varžybose, Kyle’as, geriau žinomas kaip Bugha, namo parsivežė 3 mln. dolerių piniginį prizą.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.

Varžybas paauglys pradėjo pergale ir devynių žaidėjų pašalinimu. Prieš šeštas ir galutines varžybas vaikinas pirmavo 15 taškų. Surinkęs 26 taškus, jis buvo paskelbtas čempionu.

„Pirmosios varžybos, jaudulys buvo, – ESPN sakė 16-metis. – Bet po to atsipalaidavau ir supratau, kad, jei susikaupsiu, parvešiu namo (pergalę).“

„Žodžiais negaliu to apibūdinti. Esu labai laimingas. Viskas, ką dariau, atsipirko, ir tai beprotiška“, – po pergalės sakė vaikinas.

Kad pergalė ir įspūdingas prizas jau ranka pasiekiami, Kyle’as žinojo paskutiniame raunde suradęs idealią vietą priešams stebėti ir surinkęs pakankamai amunicijos. Pasidžiaugęs laimėjimu, jis atsisuko į savo šeimos narius, jo palaikyti atvykusius iš Pensilvanijos, ir juos stipriai apkabino.

Antrą vietą čempionate užėmė 24 metų Harrisonas Changas. Jis laimėjo ne ką mažiau įspūdingą piniginį prizą – 1,8 mln. dolerių. Beje, H. Changas – vienas vyriausių dalyvių sekmadienį vykusiame neįprastame čempionate. Taip pat 16 metų Shane’as Cottonas liko trečias ir namo parsiveš 1,2 mln. dolerių.

Visi čempionate dalyvavę, net ir tie, kurie užėmė paskutines vietas, namo grįš praturtėję mažiausiai 50 tūkst. dolerių – tokius paguodos prizus išdalijo „Fortnite“ kūrėjai, rašo CNN.com.

Vaizdo žaidimą sukūrusi kompanija „Epic Games“ čempionato metu iš viso išdalijo prizų už daugiau nei 40 mln. dolerių. Į Niujorką susirinko tik 100 pačių geriausių žaidėjų.

p>
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!