Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/69066/spacex-ir-nasa-krovinyje-i-tarptautine-kosmine-stoti-ir-lietuviu-kurtos-technologijos/spausdinti/

„SpaceX“ ir NASA krovinyje į Tarptautinę kosminę stotį – ir lietuvių kurtos technologijos

Publikuota: 2019-07-25 21:06
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Goda Raibytė
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Elono Musko kompanija „SpaceX“ ir JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) šiąnakt į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) iššauna „Dragon“ erdvėlaivį, kuriame prikrauta per 250 mokslinių instrumentų. Džiugi žinia ta, kad prie šio krovinio prisideda ir lietuvių kompanija „Kurokesu“.

„SpaceX“ „Dragon“ © NASA
„SpaceX“ „Dragon“ © NASA

Ši 18-oji „SpaceX Commercial Resupply Services“ (CRS) ir „NASA“ misija kyla šiąnakt iš „Canaveral Cape“ oro pajėgų bazės Floridoje, JAV.

CRS-18 misijos tikslas – kosmose išbandyti modernius biospausdintuvus, kurie ateityje galbūt galės atspausdinti ir žmonių organus. Viename iš mokslinių aparatų bus naudojamos lietuvių kompanijos „Kurokesu“ kurtos kameros.

„Šias kameras pasirinko dėl specialių techninių charakteristikų, galimybės koreguoti programinę dalį bei patikimumo. Prietaiso viduje sumontuotos kelios kameros skirtos stebėti prietaiso būklę bei viduje vykstančius procesus“, – DELFI.lt pasakoja „Kurokesu“ įkūrėjas Saulius Lukšė.

Misija buvo suplanuota dar 2016 m., tačiau ne kartą atidėliota, kol galutinė data buvo pasirinkta 2019 m. liepos 25 d.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!