Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/68993/46-pasaulio-gyventoju-naudojasi-socialinemis-platformomis/spausdinti/

46 % pasaulio gyventojų naudojasi socialinėmis platformomis

Publikuota: 2019-07-22 09:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Šiuo metu pasaulyje yra apie 4,3 mlrd. interneto vartotojų, t.y. 100 mln. daugiau nei pernai. Iš jų 3,5 mlrd. reguliariai naudojasi socialinėmis platformomis ir šis skaičius kasmet didėja.

Rinkodaros agentūros „We are Social“ atlikto „Global Digital Statshot“ tyrimo rezultatai rodo, kad 46 proc. pasaulio gyventojų yra „užsikabinę“ ant socialinių tinklų. Per pastaruosius dvylika mėnesių socialinių tinklų vartotojų skaičius išaugo daugiau nei ketvirtadaliu milijardo.

Tuo pačiu metu 45 proc. pasaulio interneto vartotojų naudoja socialinių tinklų programėles:

46 % pasaulio gyventojų naudojasi socialinėmis platformomis

Populiariausias socialinis tinklas pasauliniu mastu yra „Facebook“ su 2,4 mlrd. vartotojų. Antroje vietoje matome „YouTube“, galinčia pasigirti su 2 milijardais naudotojų. Trečias pagal populiarumą yra „Instagram“, turintis 1 milijardą vartotojų visame pasaulyje.

Tarp populiariausių taip pat rasime socialinius tinklus „Qzone“, „Reddit“, „Twitter“, „LinkedIn“ ir trumpų vaizdo įrašų bendrinimo paslaugą „TikTok“.

46 % pasaulio gyventojų naudojasi socialinėmis platformomis

Populiariausios žinučių siuntimo programėlės pasaulyje titulo nusipelnė „WhatsApp“ – ją naudoja 1,6 mlrd. žmonių. Nemažai vartotojų turi QQ, „Viber“ ir „Discord“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!