Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/68883/is-vmi-galimai-nutekejo-konfidencialus-duomenys/spausdinti/

Iš VMI galimai nutekėjo konfidencialūs duomenys

Publikuota: 2019-07-12 11:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacija informavo, kad sutriko Valstybinės mokesčių inspekcijos tinklalapio „Mano VMI“ veikla. Jų teigimu, buvo atverti mokesčių mokėtojų (juridinių ir fizinių asmenų) konfidencialūs duomenys.

VMI esą be sutikimo atnaujino visus įgaliojimus (galiojantys įgaliojimai buvo panaikinti), todėl asmenys, prijungti prie „Mano VMI“ paskyros, galėjo suteikti leidimus kitiems vartotojams matyti ir tvarkyti konfidencialius duomenis, į nurodytą banko sąskaitą pervesti mokesčių permokas.

Taip pat tinklalapyje buvo matomi įgaliotų asmenų dirbti su konkrečiu asmeniu asmens kodai ir kiti konfidencialūs duomenys. Dėl šio įvykio buvo galima surinkti konfidencialią informaciją apie asmenį, keisti asmens kontaktinius duomenis, užregistruoti arba panaikinti individualią veiklą ir t. t.

VMI komunikacijos vadovė Rūta Asadauskaitė portalui Alfa.lt sakė, kad apie susiklosčiusią situaciją inspekcija yra informuota. Ji patvirtino, kad, atlikus tinklalapio „Mano VMI“ pakeitimus, sistema veikė nekorektiškai, suteikdama daliai įmonių atstovų prisijungimus prie mokesčių apskaitos kortelės. Tinklalapio veikla buvo laikinai sustabdyta.

VMI užregistravo informacijos saugumo incidentą ir apie jį informavo Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją. Incidento priežastys bus nustatytos atliekant išsamų tyrimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!